درباره من سلام به همهٔ خوانندگان محترم: نظر به اینکه وبلاگ قبلی من:"نگاه من نگاه" برای هموطنان مقیم

Sonntag, 26. August 2012

چند نامه به غیرمتعهدها: به وضعیت حقوق بشر ایران اعتراض کنید



نشست کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد از یکشنبه آغاز می‌شود و تهران در وضعیت تعطیل و با تمهیدات امنیتی به سر می‌برد. گروه‌ها و افراد مختلف در تلاش برای جلب توجه شرکت‌کنندگان این نشست به نقض حقوق بشر در ایران هستند.
چند نامه به غیرمتعهدها: به وضعیت حقوق بشر ایران اعتراض کنید
در آستانه برگزاری نشست سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد در تهران از پنجم تا دهم شهریور (۲۶ تا ۳۱ اوت) تدابیر امنیتی در تهران تشدید یافته است. همزمان گروه‌های منتقد مختلف با غنیمت شمردن فرصت در حال ارسال نامه به سران کشورهای عضو هستند و از آنان می‌خواهند تا از حضور خود در تهران برای فشار بر جمهوری اسلامی برای پاسخگویی در قبال مسائل مرتبط با حقوق بشر بهره جویند.
نامه سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان
روز شنبه (۴ شهریور / ۲۵ اوت) "سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان" در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد و همچنین اعضای جنبش عدم تعهد، خواستار توجه به وضعیت نقض حقوق بشر در ایران شد. در این نامه به موضوع "اعدام‌های گسترده" در ایران، خصوصا اعدام نوجوانان و زندانیان سیاسی، شکنجه‌ها‌ی فیزیکی و روحی، نابرابری‌های حقوقی بین زنان و مردان و در نهایت "بی حقوقی" اقلیت‌های مذهبی، ملی قومی و زبانی پرداخته شده است.
در این نامه خطاب به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، گفته شده است: «حضور شما در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران فرصتی است تا به استحضار برسانیم که نفوذ برخی دولت‌های ناقض حقوق بشر در شورای حقوق بشر ملل متحد و ممانعت آن‌ها از اتخاذ هرگونه اقدام مثبت این شورا، در جهت جلوگیری از نقض حقوق بشر در جهان ،مدافعان حقوق بشر ، بویژه مدافعین کرد و ایرانی را نگران و ناامید کرده است. نقض حقوق بشر مردم کردستان و نقض حقوق ملیت‌های حاشیه‌ای و اقلیت‌های ملی و قومیت‌های ایرانی متاسفانه مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.»
در ادامه این نامه در باره وضعیت مردم کرد ایران آمده است: «مردم کرد در ایران به رغم آن‌که از لحاظ جمعیت، سومین ملیت ساکن در کشورند اما موجودیت و هویت فرهنگی، زبانی و سیاسی آن‌ها بطور غم‌انگیزی در آستانه نابودی قرار گرفته است. این مردم که سال‌هاست صلیب خود را به دوش می‌کشند از سرکوب و تبعیض و اجحاف و ستم مضاعف رنج می‌برند، از هیچ‌گونه حقوق سیاسی و فرهنگی و اقتصادی برخوردار نیستند، هیچ‌گونه مشارکتی در اداره امور کشور ندارند و حتی در اداره امور محلی نیز شرکت داده نمی‌شوند. احزاب و سازمان‌های سیاسی کرد اجازه فعالیت ندارند و حتی سازمان‌های غیردولتی و غیرسیاسی همانند سازمان حقوق‌بشر کردستان با سرکوب مواجه هستند.»
سپس در این نامه اشاره شده به اینکه هم اکنون "ده‌ها نفر" از زندانیان کرد با خطر مجازات اعدام مواجه‌ یا در انتظار اجرای حکم اعدام‌‌اند یا تعداد زیادی از آن‌ها با "اتهام‌هایی بی‌پایه و اساس،‌ به حبس‌های بسیار سنگین محکوم شده‌اند". در ادامه چنین می‌خوانیم: «مردم کردستان و مدافعان حقوق بشر کردستان انتظار دارند که مجمع عمومی و ارکان‌های حقوق بشری، حقوق ملیت‌ها و اقلیت‌های ملی و قومیت‌ها در ایران بخصوص وضعیت نقض حقوق بشر در مناطق ملیت‌های حاشیه‌ای نظیر کردستان که در موقعیت وخامت‌باری قرار دارند، نادیده نگیرند و انتظار است که جنابعالی مانع از ادامه نقض و تجاوز به حقوق مردم کرد و اقلیت‌های ملی سرکوب شده در ایران شوید.»
به روسای کشورهای عضو جنبش: به زندان‌ها بروید
دکتر محمد ملکی، فعال ملی مذهبی و اولین رئیس‌دانشگاه تهران پس از انقلاب که در روزهای پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ۸۸ از بستر بیماری به زندان برده شد، در نامه‌ای به روسای کشورهای عضو جنبش غیر متعهدها می‌نویسد: «شما اکنون پای به سرزمینی نهاده‌اید که این روزها بعلت بی‌کفایتی زمامدارانش، مردم در شرایط بسیار دردناکی بسر می‌برند. از سویی گرفتار فقر و فساد هستند و از سوی دیگر سایه‌ی جنگی ویرانگر بر سر آن‌ها افتاده است.
چند نامه به غیرمتعهدها: به وضعیت حقوق بشر ایران اعتراض کنید
دکتر محمد ملکی
در مدت بیش از سی سال، حکومتگران دست به اعمال ضدبشری زده‌اند، از جمله کشتار ده‌ها هزار مرد و زن دگراندیش که جز آزادی و عدالت چیز دیگری را طلب نمی‌کردند. از نمونه‌های بارز آن کشتار چندین هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ که دوره‌ی محکومیت خود را در زندانها می‌گذراندند به دستور آقای خمینی بوده است. این گونه کشتارها در مجامع حقوق بین المللی به عنوان «جنایت علیه بشریت» شناخته میشود. نمونه دیگر کشتار مردم در تظاهرات مسالمت‌آمیز دراعتراض به تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸ می‌باشد.»
وی در این نامه با معرفی خود و شرح شکنجه‌هایش در طول سه دور دستگیری‌اش در سال‌های ۱۳۶۰، ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ آورده است: «این‌که در این زندانها بر من بعنوان یکی از شاهدان زندانهای جمهوری اسلامی چه گذشت و چگونه زیر انواع شکنجه‌ها قرار گرفتم داستانی است جداگانه که اگر امکانی فراهم شود جزییات آنرا شرح خواهم داد.»
محمد ملکی ادامه می‌دهد: «حال که در وطن من هستید به نام یک ایرانی که از اعمال ضد انسانی این حکومت زجرها برده و دردها کشیده و شاهد رنجهای مردمش بوده از شما استدعا دارم که به زندان‌های سیاسی ایران، که حکومت آن‌ها را زندان‌های امنیتی نام نهاده، سر بزنید و با وکلای دادگستری، دانشجویان، روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و مدنی که در این زندان‌ها در بدترین شرایط هستند ملاقات کنید تا بر شما معلوم گردد رفتار حکومتی که از شما دعوت به حضور در ایران نموده با دگراندیشان و منتقدانش چگونه است.»
این فعال ملی مذهبی با ارایه این پیشنهاد که لیست زندان‌های ایران از احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، برای ایران گرفته شود خود نیز اسامی تعدادی از زندانیان سیاسی را ذکر می‌کند.
نامه به مرسی: از حال موسوی و کروبی جویا شوید
همچنین "سفیران سبز امید" در نامه‌ای خطاب به محمد مرسی، رئیس جمهور اسلام‌گرای تازه برگزیده شده مصر، ابراز امیدواری کرده‌اند که وضعیت رهبران جنبش سبز را که بعد از درخواست راهپیمایی برای اعلام همبستگی با مردم مصر و تونس در حصر بسر می‌برند از مقامات جمهوری اسلامی جویا شود.
چند نامه به غیرمتعهدها: به وضعیت حقوق بشر ایران اعتراض کنید
به گزارش وب‌سایت "کلمه" در این نامه آمده است: « ما به عنوان بخشی از جنبش سبز ایران، که میراث‌دار یک صد سال تلاش و مبارزه مردم ایران علیه استبداد است، از این‌که مردم مصر توانسته‌اند بعد از سال‌ها تحمل استبداد و حکومت مادام‌العمر در یک فرایند دموکراتیک رییس‌جمهور خودشان را انتخاب کنند، بسیار خوشحالیم و تصور محقق شدن چنین رویایی که اداره امور کشور با رای و اراده مردم انجام شود ما را سرشار از امید می‌کند.»

در این نامه سپس به شرح اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ و سپس آخرین حرکت اعتراضی مردم ایران در اعلام همبستگی با مردم مصر و تونس که به حصر آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همچنین زهرا رهنورد منجر شد پرداخته شده است.نویسندگان نامه در نهایت از رئیس‌جمهور مصر چنین درخواست کرده‌اند: «ما می‌دانیم که شما خود زندانی سیاسی بوده و در کشورتان زندانیان سیاسی زیادی داشته‌اید و تجربه‌ای مانند آن‌چه ما اکنون داریم را در کارنامه خود دارید. برای همین ما به عنوان شبکه‌ای از گروه‌های دانشجویی و جوان ایرانی در سرتا سر جهان امیدواریم اکنون که به عنوان رییس جمهور برآمده از یک قیام مردمی به کشور ما سفر می‌کنید در دیدار‌های خود با حاکمان کشورمان از وضعیت رهبران جنبش سبز که بعد از درخواست راهپیمایی برای اعلام همبستگی با مردم مصر و تونس در حصر بسر می‌برند سوال کنید. سرنوشت دیکتاتورهایی که به رای مردم‌شان پشت کردند را به آن‌ها یادآور شوید و از آن‌ها بخواهید که بجای تکیه کردن بر نهاد‌های نظامی برای اداره کشور، گوش به حمایت‌های مردمی فرا دهند. این اقدام شما می‌تواند گامی در جهت پیوند بیش‌تر مردم کشورهای منطقه باشد.»
در روزهای گذشته و پیش از انتشار نامه‌های سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، "سفیران سبز امید" و دکتر محمد ملکی، فعال ملی مذهبی، خطاب به روسای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد "شورای هماهنگی راه سبز امید" و همچنین تعدادی از زندانیان سیاسی نیز خواستار توجه روسای کشورهای عضو جنبش به نقض حقوق بشر در ایران شده بودند.
گروه‌های مختلفی از کاربران اینترنت نیز در صفحه‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک در تلاش هستند تا مردم را برای گرد‌هم‌آیی و تظاهرات در مسیرهای مختلف در تهران دعوت کنند. بنطر می‌رسد که امام جمعه موقت تهران در واکنش به انتقادها و فعالیت‌های منقدان جمهوری اسلامی بود که روز گذشته (جمعه ۳ شهریور) در خطبه‌های نماز جمعه گفت: «همان فتنه‌گرانی که در سال ۸۸ فرصت‌سوزی کردند و طلایی‌ترین فرصت‌ها را برای نظام اسلامی تباه ساختند، در پی آن هستند که فرصت اجلاسیه سران غیر متعهد‌ها را نیز بسوزانند.»

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen