درباره من سلام به همهٔ خوانندگان محترم: نظر به اینکه وبلاگ قبلی من:"نگاه من نگاه" برای هموطنان مقیم

Mittwoch, 8. Januar 2014

نقد نباشد، فساد توسعه پیدا می‌کند

علی‌ اخوان پور:
علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز هشتم دی‌ماه در صحن مجلس با انتقاد از حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، به صدوراحکام سخت‌گیرانه علیه معترضان انتخابات ۱۳۸۸ اشاره کرده و خواهان محاکمه همزمان محمود احمدی نژاد و دو کاندیدای ریاست‌جمهوری دوره دهم شده بود. پس از آن دادستانی به طور رسمی بیانیه‌ای منتشر وعلیه او اعلام جرم کرد. در این بیانیه مطهری به تهمت و افترا، نشر اکاذیب و توهین متهم شده است.
علی مطهری اما معتقد است مجلس حق دارد درباره همه امور کشور اظهارنظر کند. او در بیانیه‌ای آورده است: "از این اعلام جرم‌ها بوی استبداد به مشام می‌رسد."
 علی‌ نجفی توانا، حقوق‌دان، در همین خصوص شرح می‌دهد: "صحبت‌های آقای مطهری باید اینگونه بررسی شود که آیا این مطالب در راستای انجام وظایف وکالتی بوده است یا خیر. آنچه مسلم این است ایشان به عنوان نماینده مجلس می‌تواند عملکرد قوه قضاییه را مورد نقد قرار دهد و راجع به اینکه این قوه در رسیدگی‌ها درست عمل می‌کند یا نمی‌کند، اطاله دادرسی وجود دارد یا ندارد و مسائلی از این دست صحبت کند. بیان این مطالب جزء حقوق اولیه یک نماینده مجلس است."
او در ادامه اضافه می‌کند: "این نماینده در چهارچوب وظایفی که موکلین اش ـ–به عنوان صاحبان کشور-ـ به وی اعطا کرده‌اند صاحب این حق است تا مجریان و مسئولان را که به نوعی خدمتگزاران اجرایی تلقی می‌شوند، مورد سئوال و انتقاد قرار بدهد. لذا انتقاد، یکی از حقوق قانونی، اساسی و طبیعی نماینده مجلس است."
این عضو کانون وکلا همچنین عنوان می‌کند: "اینکه ایشان به عنوان ناشر اکاذیب یا «مفتری» قابل تعقیب باشد باید با توجه به موازین قانونی کشور بررسی شود تامشخص شود آیا ایشان اتهامی را به عنوان ارتکاب به جرم متوجه کسی کرده است یا خیر. اگر ارزیابی قضایی چنین باشد که مثلا آقای مطهری گفته مسئولان قضایی مرتکب جرم شده‌اند و این جرم به گونه‌ای بوده است که به موجب قانون می‌تواند مورد پیگیرد قضایی قرار بگیرد، در آن خصوص، نمایندگی هم نمی‌تواند مانع از تعقیب نماینده مجلس بشود."
به گفته او نکته‌ای که نباید فراموش شود این است که "باید این حقوق برای آحاد ملت از جمله نمایندگان مجلس که وکلای ملت هستند وجود داشته باشد تا بتوانند به راحتی نسبت به امور اظهارنظر کنند. اگر این اظهار نظرات و نقدها نباشند قطعا فساد توسعه خواهد یافت."
نجفی‌توانا با اشاره به لزوم برخورد با فقر، فساد و تبعیض می‌گوید: "متاسفانه در برخورد با این موارد که مورد تاکید مقام رهبری هم بوده‌، تاکنون اقداماتی که موثر و بازدارنده باشد صورت نگرفته و دلیل اصلی آن هم وقوع تخلفات متعدد توسط برخی از مسئولان کشور بوده است."
او در عین حال می‌گوید: "البته برخوردهای اخیر قوه قضاییه نشان از یک تحرک قضایی در این زمینه دارد اما این مانع نمی‌شود که نتوان به این قوه انتقاد کرد. این نقد اتفاقا موجب اصلاح می‌شود و ما نباید فشارهای قضایی را تا آنجا گسترش دهیم که مانع از نقد مردم، به ویژه نمایندگان مجلس شود."

قوه قضاییه دچار سوء‌تفاهم شده
طبق اصل ۸۴ قانون اساسی هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق اظهارنظر در مورد تمام مسائل داخلی و خارجی کشور را دارد. همچنین مطابق اصل ۸۶ قانون اساسی نمایندگان در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر و رأی خود کاملا آزادند و نمی‌توان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده‌اند و یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی‌شان داده‌اند،‌ تعقیب یا توقیف کرد.
علی نجفی‌توانا، حقوق‌دان نیز به روز می‌گوید: "به نظر می‌رسد بایستی قبل از اینکه آقای مطهری مورد تعقیب قضایی قرار بگیرد از ایشان طی یک نامه رسمی خطاب به رییس مجلس، دعوت و توضیح خواسته می‌شد که به صورت مشروح، مستند و مشخص معلوم کند کدام بخش از احکام صادره مستند نبوده و کدام حکم بر خلاف قانون بوده است. همچنین در بحث ریاست جمهوری به نظر می‌رسد نقد ایشان به نحوه تشریفات رسیدگی و شاید عدم جازمیت و سرعت عمل باشد."

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen