درباره من سلام به همهٔ خوانندگان محترم: نظر به اینکه وبلاگ قبلی من:"نگاه من نگاه" برای هموطنان مقیم

Sonntag, 31. März 2013

آنچه اسلام آخوندی به ایران داد


علی‌ اخوان پور:
صادق هدایت شاید اگر فکر میکرد که یک روزی جوانان هم مانند او فکر خواهند کرد، دست به خودکشی نمیزد. بیچاره چه قدر در زمان خودش از نظر فکری تنها بوده و چی‌ می‌کشیده از دست مردم خرافی آن زمان ,قسمتی از کتاب توپ مرواری:






ما که عادت نداشتیم دخترانمان را زنده به گور کنیم ، ما برای خودمان تمدن و ثروت و آزادی و آبادی داشتیم و فقر را فخر نمیدانستیم همه اینها را از ما گرفتند و بجاش فقر و پشیمانی و مردهپرستی و گریه و گدائی و تأسف و اطاعت از خدای غدار و قهار و آداب کونشوئی و خلأ رفتن برایمان آوردند، همه چیزشان آمیخته با کثافت و پستی و سودپرستی و بیذوقی و مرگ و بدبختی است.

چرا ریختشان غمناک و موذی است و شعرشان چس ناله است چونکه با ندبه و زوزه و پرستش اموات همهاش سر و کار دارند.

برای عرب سوسمار خوری که چندین صد سال پیش به طمع خلافت ترکیده، زندهها باید به سرشان لجن بمالند و مرگ و زاری کنند.

در مسجد مسلمانان اولین برخورد با بوی گند خلاست که گویا وسیله تبلیغ برای عبادتشان و جلب کفار است تا به اصول این مذهب خو بگیرند. بعد این حوض کثیفیکه دست و پای چرکین خودشان را در آن میشویند و به آهنگ نعره مؤَذن روی زیلوی خاکآلود خودشان دولا و راست میشوند و برای خدای خونخوارشان ورد و اَفسون میخوانند.

عید قربان مسلمانان با کشتار گوسفندان و وحشت و کثافت و شکنجه جانوران برای خدای مهربان و بخشایشگر! است خدای جهودی آنها قهار و جبار و کینتوز است و همهاش دستور کشتن و چاپیدن مردمان را میدهد و پیش از روز رستاخیز حضرت صاحب را میفرستد تا حسابی دخل امتش را بیاورد و آنقدر از آنها قتل عام بکند که تا زانوی اسبش در خون موج بزند.

تازه مسلمان مومن کسی است که به امید لذتهای موهوم شهوانی و شکمپرستی آن دنیا با فقر و فلاکت و بدبختی عمر را بسر برد و وسایل عیش و نوش نمایندگان مذهبش را فراهم بیاورد. همهاش زیر سلطه اموات زندگی میکنند و مردمان زنده امروز از قوانین شوم هزار سال پیش تبعیت میکنند کاری که پستترین جانوران نمیکنند.

عوض اینکه به مسائل فکری و فلسفی و هنری بپردازند، کارشان این است که از صبح تا شام راجع به شک میان دو و سه استعامنه قلیله و کثیره بحث کنند.

این مذهب برای یک وجب پائین تنه از عقب و جلو ساخته و پرداخته شده. انگار که پیش از ظهور اسلام نه کسی تولید مثل میکرد و نه سر قدم میرفت، خدا آخرین فرستاده خود را مامور اصلاح این امور کرده!

تمام فلسفه اسلام روی نجاسات بنا شده اگر پائین تنه را از آن حدف کنیم اسلام روی هم میغلتد و دیگر مفهومی ندارد. بعد هم علمای این دین مجبورند از صبح تا شام با زبان ساختگی عربی سر و کله بزنند سجع و قافیههای بیمعنی و پر طمطرق برای اغفال مردم بسازند و یا تحویل بدهند.

سرتا سر ممالکی را که فتح کردند، مردمش را به خاک سیاه نشاندند و به نکبت و جهل و تعصب و فقر و جاسوسی و دوروئی و دزدی و چاپلوسی و کون آخوند لیسی مبتلا کردند و سرزمینش را به شکل صحرای برهوت در آوردند.

اما مثل عصای موسی که مبدل به اژدها شد و خود موسی از آن ترسید این اژدهای هفتاد سر هم دارد این دنیا را میبلعد. همین روزی پنج بار دو لا راست شدن جلو قادر متعال که باید بزبان عربی او را هجی کرد، کافی است تا آدم را تو سری خور و ذلیل و پست و بیهمه چیز بار بیاورد.

مگر برای ما چه آوردند؟ معجون دل به هم زنی از آرا و عقاید متضادی که از مذاهب و ادیان و خرافات پیشین ، هول هولکی و هضم نکرده استفراغ و بیتناسب بهم در آمیخته شده است، دشمن ذوقیات حقیقی آدمی، و احکام آن مخالف با هر گونه ترقی و تعالی اقوام ملل است و به ضرب ششمشیر به مردم زورچپان کردهاند. یعنی شمشیر بران و کاسۀ گدائی است، یا خراج و جزیه به بیتالمال مسلمین بپردازید یا سرتان را میبریم. هر چه پول و جواهر داشتیم چاپیدند. آثار هنری ما را از میان بردند و هنوز هم دست بردار نیستند؛ هر جا رفتند همین کار را کردند.



Freitag, 29. März 2013

حکم اعدام برای یک معلم



علی‌ اخوان پور:
عبدالرضا قنبری، معلم دبیرستان یکی از مدارس پاکدشت و استاد دانشگاه از سوی دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. آقای قنبری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «محاربه از طریق ارتباط با گروه‌های معاند که از مصادیق این موضوع داشتن ایمیل‌های مشکوک و ارتباط با یکی از رسانه‌های تلویزیونی خارج از کشور عنوان شده» به اعدام محکوم شد. براساس این گزارش،این معلم که بیش از۱۴ سال در مدارس و دانشگاه سابقه تحصیل دارد، روز ۲۴ دی سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. گفتی است، پیش از این در ماه‌های گذشته شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی چندین نفر را به اعدام محکوم کرده بود که تاکنون دو حکم به اجرا درآمده است.

Mittwoch, 27. März 2013

محمد مختاری:“خدایا ایستاده مردن را نصبیم کن که از نشسته زیستن در زلت خسته ام!”



علی‌ اخوان پور:
محمد گفته بود که می آید برای ایران و دعوت کرده بود از همه دوستانش که آنها هم بیایند، و سر قرارش هم ماند. برای ایران آمد و برای ایران ماندگار شد. این بار اما دعوتش را نه فقط ۲۱۲ دوست فیس بوکی اش، که تمام ایران شنیدند.
آنشب که دوستی آدرس صفحه فیس بوک شهید “محمد مختاری” را برایم فرستاده بود دلم نمی آمد پا به صفحه اش بگذارم، گمان می کردم دلم خسته تر از آن است که اندوه یک رفته دیگر را هم بر او تلنبار کنم. ولی طاقت نیاورد، تا به خودم آمدم دلم پرکشیده بود و آمده بود سراغ محمد. شروع می کنم به خواندن نوشته ها و پست هایش، عجب حال و هوایی داشته این پسر. وقتی می رسم به ویدیویی که گذاشته بوده از صحنه تیر خوردن یک جوان مصری توسط مزدوران مبارک، دیگر اشک امانم نمی دهد جلوتر بروم ، حالا دلم هم جرات بالاتر رفتن ندارد.
انگار محمد آخر قصه را دیده بود چون زیر همان ویدیو نوشته “البته به ما نمیرسنا” نمی فهمم منظورش به جوانان مصری است که به پای او نمیرسیدند یا قصاوت و سنگدلی مزدوران ولایت را مقایسه کرده با همتایان مصریشان.
کم کم رفته بود در نقش همان نوجوان مصری، شروع کرده بود به دعوت برای راهپیمایی ۲۵ بهمن با ادبیاتی خواستنی: “سبزیا بیان تو!! تو نه!! فقط اونایی که سبزن!! یا می خوان باشن!”. و معلوم بود که خودش هم سبز سبز است، حتی اگر عکسش را هم با دعوت سبز ۲۵ بهمن عوض نکرده بود باز هم نوشته هایش سبز بودنش را فریاد میزدند.
حالا با ولع بیشتری نوشته هایش را می خوانم، چند روز بیشتر به راهپیمایی نمانده و محمد نوشته که دیکتاتورها، چه شتری و چه موتوری، رفتنی هستند. محمد باور داشت که شاه رفتنی است، اگر بخواهیم و او خواسته بود. نوشته بود که بعد از تونس و مصر نوبت دیکتاتور ایران است که برود و رفته بود تا در خیابان هم همین ها را فریاد بزند ولی امانش ندادند عمله های دیکتاتور. آخر گمان کرده بودند با خاموش کردن صدای محمدها و صانع ها رهبرشان ماندنی می شود غافل از اینکه این صدای محمدهاست که ماندگار می شود. انگار به همین زودی فراموش کرده بودند که “ندا” هم با گلوی پرخون خود بلند تر از هر فریادی رسوایی کودتاگران را فریاد زد.
محمد گفته بود که می آید برای ایران و دعوت کرده بود از همه دوستانش که آنها هم بیایند، و سر قرارش هم ماند. برای ایران آمد و برای ایران ماندگار شد. اینبار اما دعوتش را نه فقط ۲۱۲ دوست فیس بوکی اش، که تمام ایران شنیدند.
آخرین جمله اش را که می خوانم، تنم به لرزه می افتد. دیگر دلم هم همراهم نیست، انگار یخ زده ام. فهمیده بودم که این پسر موجودی استثنایی است ولی باورم نمی شد که چنین رابطه ای با خدای خود داشته باشد. آخرین جمله اش را چندین بار می خوانم و اینبار حتی سعی هم نمیکنم جلوی اشکهایم را بگیرم. حالا مطمئن شده ام که محمد آخر قصه را دیده بود. محمد روی دیوارش نوشته است: “خدایا ایستاده مردن را نصبیم کن که از نشسته زیستن در زلت خسته ام!”

تحریم اقتصادی و نقض حقوق بشر


علی‌ اخوان پور:
بند یک ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق نشر اشعار می دارد : هر انسانی سزاوار یک زندگی با استانداردهای قابل قبول برای تأمین سلامتی و رفاه خود و خانواده اش، از جمله تأمین خوراک، پوشاک، مسکن، مراقبت های پزشکی و خدمات اجتماعی ضروری است و همچنین حق دارد که در زمان های بیکاری، بیماری، نقص عضو، بیوگی، سالمندی و فقدان منابع تأمین معاش، تحت هر شرایطی که از حدود اختیار وی خارج است، از تأمین اجتماعی بهره مند گردد.
و در ماده 30 صراحت دارد : در این «اعلامیه» هیچ چیز نباید به گونه ای برداشت شود که برای هیچ «حکومت»، گروه یا فردی متضمن حقی برای انجام عملی به قصد از میان بردن حقوق و آزادی های مندرج در این «اعلامیه» باشد.
برپایه پایبندی کشورها به مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر و ازجمله موادی که قرائت شد هیچ کشوری حق ندارد با تفسیری از منافع خود بگونه ای عمل کند که وسیله اضرار به دیگران و منجر به از میان بردن حقوق و آزادی های مندرج در این اعلامیه برای شهروندان کشورهای دیگر شود، و یکی از مهمترین این حقوق، حق زندگی با استاندارهای قابل قبول برای سلامتی و رفاه انسانها درهر کشور است. از اینروست که در قراردادهای بین المللی حق دستیابی به غذا و دارو حتی در شرایط جنگی تضمین شده و به موجب قانون بین‌المللی نوع دوستی در دوران مناقشات مسلحانه، غیرنظامیان از حق دریافت کمک‌های انسان‌دوستانه برخوردارند. همچنین ماده 23 کنوانسیون چهارم ژنو دولت‌ها را ملزم می‌سازد به فراهم نمودن تسهیلات عبور آزادانه و توزیع مواد امدادی منجمله دارو، مواد غذایی، پوشاک و مواد غذایی تقویتی و کمکی برای بچه‌های زیر 15 سال، مادران و زنان باردار، و ماده 70 پروتکل الحاقی یکم هرگونه دخالت و مزاحمت در عملیات رساندن اجناس به کلیه جمعیت غیرنظامی را ممنوع می‌دارد.
با توجه با آنچه آمد اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران به بهانه رسیدگی به پرونده هسته ای از سوی شورای امنیت سازمان ملل و به ویژه گسترش دامنه این تحریم ها بصورت یک جانبه و چند جانبه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا بگونه ای که جلوی معاملات نفتی و مراودات بانکی شهروندان ایرانی را گرفته است، و از این ناحیه اقتصاد ایران و به تبع آن زندگی همه شهروندان ایرانی و به ویژه افراد طبقه متوسط و فقیر را در تنگنا و سختی قرار داده اند، در تقابل با این مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر و قرارداد های بین المللی قرار دارد.
برای اینکه به پیامدهای زیانبار اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران بپردازم ابتدا یادآور می شوم که من هیچگونه موافقتی با سیاست های جاری حاکمیت جمهوری اسلامی ایران درعرصه داخلی و خارجی ندارم و به ویژه مخالف سیاست خارجی تنش زای موجود و سیاستی هستم که درمورد پرونده هسته ای طی شده است اما درعین حال براین باورم که این رفتار حاکمیت نباید بهانه ای شود برای اعمال تحریم هایی از سوی کشورهای طرف مناقشه باحاکمیت ایران بگونه ای که زندگی اکثریتی از هموطنانم را سخت و مشقت بار نماید. برای تشریح این رخداد کافی است نگاهی بیاندازیم به وضعیت شاخص های کلان اقتصادی ایران تا دریابیم که این تحریم ها چه اثرات و فشاری را بر روی زندگی جاری مردم کشورم نهاده است.

Sonntag, 24. März 2013

برسی‌ وضعیت حقوق بشر در ایران توسط شیرین عبادی



علی‌ اخوان پور:
شیرین عبادی، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل 2003 در ادامه گزارش های ماهانه خود، به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه اسفند1391 پرداخت. خانم عبادی در مقدمه گزارش ماه اسفند 1391 به موضوع رفتار نماینده دولت ایران در جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پرداخته است. این مدافع حقوق بشر در گزارش خود، رفتار محمد جواد لاریجانی، نماینده دولت ایران در جلسات شورای حقوق بشر را غیر دیپلماتیک و غیر مؤدبانه ارزیابی کرد و از مسئولان دولت ایران خواست تا فرد مؤدب تری را به جای او انتخاب کنند.
برنده جایزه صلح نوبل 2003 در ادامه گزارش خود که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود، در سه بخش "حقوق مدنی و سیاسی"، "حقوق اقتصادی و اجتماعی" و "میراث فرهنگی و محیط زیست" به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است.
خانم عبادی در گزارش اسفند ماه خود با اشاره به بازداشت 21 فعال سیاسی- اجتماعی دگراندیش و همچنین نه روزنامه نگار و فعال فرهنگی در ایران، به ادعای نماینده دولت ایران در نشست شورای حقوق بشر مبنی بر آزاد بودن انتخابات در ایران اشاره و اعلام کرد که صرف نظر از قانون نظارت استصوابی که آزادی انتخابات را خدشه دار می سازد، دو نفر از رقبای انتخاباتی رییس جمهور فعلی، بیش از دو سال است که بدون محاکمه و تفهیم اتهام در زندان بسر می برند و هنوز هیچ ارگان دولتی، مسئولیت دستگیری آنان را برعهده نگرفته است.
این مدافع حقوق بشر همچنین در خصوص مواضع نماینده دولت ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که گزارش گزارشگر سازمان ملل در مورد زنان را مغرضانه خوانده بود، به جلوگیری از برگزاری مراسم هشت مارس، روز "زن" توسط مقام های امنیتی ایران اشاره کرد.
گزارشی مختصر از وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه اسفند 1391


مقدمه
در اسفند ماه 1391 آقای احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر ایران، گزارش خود را در نشست مورخ بیست و یکم اسفند ماه شورای حقوق بشر، ارائه و نسبت به نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. آقای محمد جواد لاریجانی، نماینده دولت ایران نیز با رد این گزارش، آقای شهید را متهم کرد که با استفاده از کمک های دولت آمریکا و با همکاری گروه های تروریستی، گزارش خود را تنظیم کرده است.
برخورد غیر دیپلماتیک و حتی غیر مؤدبانه نماینده دولت ایران، واکنش رییس جلسه شورای حقوق بشر را برانگیخت تا حدی که به او تذکر داده شد که نباید اهانت آمیز صحبت کند.
قسمتی از گزارش آقای شهید، ناظر بر وضعیت نامناسب اقلیت های قومی و مذهبی در ایران است که در گزارش این ماه نیز ملاحظه خواهید کرد که اغلب دستگیری ها و بیشترین احکام اعدام مربوط به اقلیت های ایران است.
آقای لاریجانی با رد گزارش آقای شهید در خصوص وضعیت تبعیض آمیز زنان و مغرضانه خواندن آن، به نسبیت فرهنگی استناد کرد. این در حالی است که علاوه بر قوانین تبعیض آمیزی که در جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است، زنان ایران حتی حق ندارند تا هشت مارس، روز زن را جشن بگیرند. بارها تعدادی از فمینیست های ایرانی به همین دلیل دستگیر و زندانی شده اند و هم اکنون بیش از بیست نفر به جرم اعتراض به تبعیض بر اساس جنسیت، در زندان بسر می برند. همچنین محدودیت های جدیدی برای تحصیلات دانشگاهی دختران با عنوان "سهمیه جنسیتی" برقرار شده است.
نماینده دولت ایران همچنین اعلام کرده که انتخابات در ایران همواره آزاد بوده است و به همین علت، گزارش آقای شهید را مخدوش و فاقد اعتبار اعلام کرده است. این در حالی است که صرف نظر از قانون نظارت استصوابی که آزادی انتخابات را خدشه دار می سازد، دو نفر از رقبای انتخاباتی رییس جمهور فعلی، بیش از دو سال است که بدون محاکمه و تفهیم اتهام در زندان بسر می برند و هنوز هیچ ارگان دولتی، مسئولیت دستگیری آنان را برعهده نگرفته است.
آقای لاریجانی، گزارشگر سازمان ملل متحد را متهم می کند که تبلیغ همجنسگرایی کرده است، حال آنکه طبق قانون مجازات اسلامی، عمل لواط (حتی بدون داشتن شاکی خصوصی) جرم است و مجازات مرگ دارد و در برخی از موارد به دستور دادگاه، متهم را در یک گونی پیچیده و از کوه به پایین پرتاب کرده اند تا به عذاب آور ترین وجه، جان بسپارد.
نکته قابل توجه در جلسات جانبی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، شرکت نهادهای مدنی است که توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران تأسیس و با پول دولت اداره می شوند. نمایندگان اینگونه نهادها که خود را مستقل از حکومت معرفی می کنند، در جلسات مختلف حاضر شده، نظم جلسه را بر هم زده و به حمایت از اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران با دیگر سخنرانان درگیری پیش می آورند و گاه با فریاد و فغان بیان می دارند که یکی از گروه های مخالف حکومت، بستگان آنها را ترور کرده است. آنان از آقای شهید گله مند هستند که چرا در این خصوص مطلبی را عنوان نمی کند. باید یاد آور شد که صرف نظر از صحت یا سقم ادعای این گونه افراد، اساساً بررسی عملکرد گروه های اپوزیسیون در سنوات قبل، جزء اختیارات گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد نیست.
دولت جمهوری اسلامی ایران بهتر است به جای توهین و افترا نسبت به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، به او اجازه ورود به ایران داده و در زمینه تهیه گزارش، همکاری های لازم و قانونی را با این مقام سازمان ملل انجام دهد.
همچنین علاوه بر مطالبی که در بالا بیان شد، خلاصه ای از وضعیت نقض حقوق بشر در ایران در اسفند ماه ۱۳۹۱ در پی می آید. این گزارش بر مبنای اطلاعاتی است که در سایت ها و رسانه های مختلف درج شده و صحت آن به احراز رسیده است و در سه بخش و به 2 زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود.
وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه اسفند 1391
بخش اول – حقوق مدنی و سیاسی و فرهنگی
الف- وضعیت فعالان سیاسی – اجتماعی دگر اندیش
1) در این ماه 21 نفر بازداشت شدند که برخی پس از چند روز با وثیقه آزاد شدند. بازداشت شدگان عبارتند از: رضا باوی، سالم براجعه، منصور براجعه، عباس بدوی، امیربدوی، احمد بدوی، محمد مزرعه، ناصر اسدی، احمد حیدری، جاسب عفراوی، ولید مسعودی و خلیل خسرجی- دوازده ده نفر از شهروندان اهوازی-، احمد قبانچی از روحانیون منتقد حکومت، حسین لقمانیان- نماینده مردم همدان در مجلس ششم و رییس شاخه همدان جبهه مشارکت ایران اسلامی- محمد رضا افخمی، هادی احتظاظی، خانم رحیمی و امین فریدیان- چهار فعال سیاسی اهل همدان-، عشرت بستیجانی از حامیان مادران پارک لاله و از زنان خیر و نیکوکار تهران و دختر وی مهسا رضایی و مهدی معتمدی مهر و محمد باقر علوی از اعضای نهضت آزادی ایران.
2) محمد مظفری برای تحمل شش سال و سه ماه و یک روز حبس به زندان اوین منتقل شد.
3) حسن بهزادیان نژاد به 30 ملیون ریال جریمه بدل از حبس و ۱۰ ضربه شلاق، میرطاهر موسوی- استاد دانشگاه و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی- به پنج سال حبس تعزیری در بلوچستان و ده سال تبعید، محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری و عضو شورای عالی نظارت کانون مدافعان حقوق بشر که نزدیک به دوسال است در زندان بسر می برد، به خاطر نوشتن نامه ای خطاب به سید محمد خاتمی به شش سال حبس، حسام (الدین) قربانی- فعال دانشجویی- به بیست ضربه شلاق و پرداخت ۳۵۰هزار تومان جزای نقدی و مصطفی فقه- شهروند مهابادی- به چهار سال حبس محکوم شدند.
4) محمد پارسی، محسن قشقایی، احمدرضا احمدی، اکبر امینی و پژمان ظفرمند به دادگاه انقلاب، ماموستا عبدالسلام گلنواز- یکی از ائمه جماعت اهل تسنن به دادگاه ویژه روحانیت تبریز احضار شدند. همچنین مصطفی تاج زاده، عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی که دوران محکومیت خود را در زندان می گذراند، بار دیگر برای اتهامی جدید به بازپرسی دادسرای اوین احضار شد.
5) وضعیت برخی زندانیان سیاسی- عقیدتی همچنان نامناسب گزارش می شود که در این خصوص می توان به فشارهای مضاعف و غیر قانونی به اعزام درمانی مهدی خدایی زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین اشاره کرد که با مخالفت دادستان تهران مواجه شد.
6) مهدی خزعلی، زندانی سیاسی کماکان در اعتصاب غذا بسر می برد و به شدت بیمار و محتاج درمان است. میر طاهر موسوی، استاد دانشگاه نیز که در زندان بسر می برد در اعتراض به عملکرد و سیاست های اتخاذ شده توسط نیروهای امنیتی، دست به اعتصاب دارو زد. همچنین هاشم شعبانی‌نژاد، هادی راشدی، محمدعلی عموری‌نژاد، جابر و مختار آلبوشوکه، شهروندان اهوازی محکوم به اعدام و رحمان عساکره که به ۲۰ سال حبس محکوم شده است در اعتراض به شرایط خود، دست به اعتصاب غذا زدند.
7) انتقال ضیا نبوی که دوران محکومیت خود را در زندان می گذراند، به زندان انفرادی اداره اطلاعات اهواز منتقل شد.
8) وثیقه بیست میلیون تومانی مسعود نور محمدی از متهمان حوادث پس از انتخابات سال 1388 که از ايران خارج شده است، توقيف شد.
ب- وضعیت فعالان فرهنگی، کتاب و مطبوعات، نویسندگان و روزنامه نگاران
1) در این ماه علاوه بر فعالان سیاسی و دگر اندیش که در بند "الف" نامشان قید شد، تعداد 9 نفر از فعالان فرهنگی، نویسندگان و روزنامه نگاران نیز بازداشت شدند که برخی پس از چند روز با وثیقه آزاد شدند. بازداشت شدگان عبارتند از: محمد جواد روح، احسان مازندرانی، مسعود کردپو، خسرو کردپور،علیرضا آقایی راد و قاسم احمدی- شش روزنامه نگار- و کیهان عزیزی و داوود غفاری دو فعال فرهنگی- ادبی و محمدمهدی امامی ناصری- مدیرمسوول روزنامه مغرب-.
2) عباس درویش توانگر، روزنامه نگار بازجویی شد. محمد نوری زاد، مستندساز و نویسنده به دادگاه احضار شد.
3) هیئت نظارت بر مطبوعات، مجوز انتشار روزنامه "مغرب" را لغو کرد.
4) از برگزاری كنسرت شبانه و جشنواره "ورزش و تفریح" در بوشهر ممانعت به عمل آمد. همچنین با حضور "فاطمه معتمد آریا"، سینماگر در بوشهر و برگزاری نشست با فیلم سازان این شهر مخالفت شد.
5) گذرنامهٔ کامبوزیا پرتوی و مریم مقدم، دو سینماگر ایرانی، پس از شرکت در جشنواره سینمایی برلین و هنگام ورود به کشور توقیف و آنان ممنوع الخروج شدند.
پ- سایر موارد نقض حقوق بشر
1) در ماه اسفند تعداد 14 نفراعدام شده اند: سرپرست دادگاه عمومی بخش ترکمانچای از اعدام دو نفر در این شهر خبر داد. این مقام قضایی اتهام این افراد را قتل عنوان کرد. دادستان عمومی و انقلاب ساری از اعدام یک نفر خبر داد. این مقام قضایی اتهام این فرد را حمل و نگهداری مواد مخدر اعلام کرد. (ل .ج)، (ن.ش)، (ع .ن)، (ح.الف)، (پ.م)، (ح.الف)، (ع.م) و (ع.ت) در شیراز و (ر- خ) در سمنان اعدام شدند. رسانه های وابسته به دولت ایران از جمله خبرگزاری مهر، اتهام این افراد را حمل و نگهداری مواد مخدر اعلام کردند. (س-ج)، (ش- ر)، (ک- ا) و (ی- ب) در گچساران اعدام شدند. رسانه های وابسته به دولت ایران اتهام این افراد را تجاوز به عنف اعلام کردند.
2) از تدریس محمد ضیمران و احسان شریعتی در دانشگاه آزاد- واحد علوم و تحقیقات- حصارک جلوگیری به عمل آمد. همچنین سید جاوید آل داود، رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حیوانات به علت ارائه یک پایان نامه دانشگاهی و همچنین مصاحبه با رسانه های داخلی و خارجی، به سه ماه انفصال از خدمت محکوم شد.
3) پیام شکیبا از ادامه تحصیل درمقطع کارشناسی ارشد محروم شد. سیداحمد حسینی از دانشگاه اخراج شد.
4) جمع زیادی از پزشکان وابسته به جریان منتقد نظام برای شرکت در ششمین انتخابات سازمان نظام پزشکی رد صلاحیت شدند.
5) نيروهای حراست دانشگاه آزاد شهرکرد، کليه وسايل دفتر انجمن اسلامی دانشجويان این دانشگاه را ضبط و دفتر اين تشکل دانشجويی را تصرف کردند.
6) قطع "وی پی ان" و پایین آوردن سرعت اینترنت به منظور ایجاد محدودیت برای دسترسی به اینترنت در این ماه بسیار چشم گیر و گسترده بود.
7) مقام های حکومت ایران از تشکیل هرگونه جلسه و گردهمایی به منظور بزرگداشت هشت مارس، (روز زن) ممانعت به عمل آوردند.
بخش دوم – حقوق اقتصادی و اجتماعی
1) وضعیت اقتصادی در ایران همچنان نامناسب گزارش می شود. گزارش های رسمی حکایت از آن دارد که هزینه یك زندگی عادی ۶ برابر حداقل مزد كارگران است؛ یعنی در بهمن‌ماه سال جاری حداقل هزینه یک خانواده چهار نفره بالغ بر ۲۵ میلیون ریال بوده است. این در حالی است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت که وزارت بهداشت با کسری بی‌سابقه ۴۵۰۰ میلیارد تومانی رو به رو است.
2) در خصوص وضعیت کارگران نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد: دو هزار و ۳۰۰ کارگر کارخانه‌های نورد لوله صفا و پروفیل ساوه در سه ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند. معوقات حقوقی حدود ۱۵۰۰ کارگر شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در چهار ماهه گذشته پرداخت نشده است. تعدادی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز حدود ۲۶ ماه است که حقوقی دریافت نکرده اند.
3) یک مقام کارفرمایی از خودسوزی یک کارگر معدن در استان اصفهان خبر داد. روزنامه خراسان نیز خبر داد که یک زن جوان حدودا ۳۵ ساله کارتن خواب در پارک باغ آلو در مشهد بر اثر سرما جان باخت.
4)علی آزادی، وفا قادری، خالد حسینی، بهزاد فرج‌اللهی و حامد محمود نژاد، ۵ فعال کارگری و عضو کمیته‌ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌ های کارگری و شریف ساعد پناه از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شدند.
5) مقام های قضایی به محمد جراحی، فعال کارگری با توجه به تشخیص قطعی بیماری سرطان بدخیم اجازه بستری و مداوا ندادند.
6) مسئولان "مدرسه‌ی فاطمه زهرا" در شهرستان مریوان از دانش‌آموزان مبلغ صد هزار تومان وجه نقد مطالبه کرده اند اما تعدادی از دانش‌آموزان به دلیل بی‌بضاعتی و عدم پرداخت وجه مطالبه شده توسط اداره‌ آموزش و پرورش از ادامه تحصیل محروم شدند.
7) وزیر آموزش و پرورش از پرداخت نشدن پاداش پایان خدمت 25 هزار بازنشسته فرهنگی خبر داد.
بخش سوم- میراث فرهنگی و محیط زیست
اخبار منتشر شده از میراث فرهنگی و محیط زیست در اسفند ماه نیز همچنان نشان از نامناسب بودن وضعیت این حوزه دارد.
1) آمارها نشان می‌دهد که روند تخریب جنگل‌های ایران طی سال های اخیر به اندازه‌ای بالا بوده که سطح آنها از 3.9 میلیون هکتار به 1.8 میلیون هکتار رسیده است.
2) خاک ایران به اسم صادرات غیرنفتی به فروش می رسد.
خاتمه
در پایان این گزارش ماهانه، توجه مسئولان دولت جمهوری اسلامی ایران را به این نکته جلب می کنم که باید با گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد همکاری کرده و به او اجازه ورود به ایران را دهند. همچنین در صورت سفر، سلامت و امنیت او را تضمین کنند. در ضمن نماینده مؤدب تری که با موازین حقوق بین الملل و به خصوص ضوابط حقوق بشر آشنا باشد را برای حضور در جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، تعیین کنند.
شیرین عبادی
مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل 2003





Freitag, 22. März 2013

نگاهی‌ به اقدامات سرکوب گرانه رژیم ایران در اسفندماه۹۱



علی‌ اخوان پور:
با توجه به وضعیت نگران کننده حقوق بشر در ایران و با توجه به وحشت زدگی این روز‌های رژیم از موقعیت خود چه در داخل و چه در خارج،رژیم ایران میکشد با ایجاد وحشت و سرکوب گری در داخل وضعیت را کنترل کند که در این راستا فقط در اسفند ماه گذشته اقدام به جنایت هایی کرده که در زیر بخشی از این اقدامات را با ذکر خبر گذاری مربوط میخوانید:



  در 3 اسفند ماه 1391  به گزارش خبرگزاری هرانا ، «علی - م» ۲۳ ساله به دلیل ارتکاب جرم ‌آدم‌ربایی و تجاوز به عنف، صبح چهارشنبه در شهرک فوتبال شهر اراک، در ملاءعام به دار آویخته شد. موج اعدام‌ها در ایران کماکان ادامه دارد یکی از مسئولین نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام داشت با اعدامهای امروز در اراک و کرمانشاه شماره اعدام‌ها از اول سال میلادی تا کنون بیش از ۷۰ نفر را شامل می‌شود که ۱۴ مورد آن در ملاء عام صورت گرفته است.
   در اسفند ماه 1391 به گزارش ایسنا، عبدالحسین روح‌الامینی پدر یکی از متوفیان پرونده بازداشتگاه کهریزک پس از پایان این دادگاه گفت که در جلسه دادگاه، اتهام معاونت در قتل به یکی از متهمان پرونده تفهیم شده استاین پرونده سه هزار و 500 صفحه در 17جلد است.من به عنوان شاکی خصوصی در این دادگاه حضور داشتم ولی جای مدعی‌العموم برای احقاق حقوق عمومی در دادگاه خالی بودای کاش دادگاه علنی برگزار می‌شد، البته ما این موضوع را متذکر شدیم.
در اسفند ماه 1391، به گزارش خبرنگار کلمه، تجمع کنندگان از کشاورزان و دامداران روستاهای سرخس بودند که در اعتراض به تصمیمات آستان قدس رضوی در خیابان فلسطین جنوبی تجمع کردندیکی از این تجمع کنندگان به خبرنگار کلمه گفت: "آستان زمین ها و مراتع ما را از دستمان در آورده است و اصلا هم پاسخگو نیستمراتع را از ما گرفته و به ثروتمندان داده و پول ما رو هم نمی دهد".
   در اسفند ماه  1391، به گزارش خبرگزاری هرانا ماموران امنیتی تبریز با یورش به کافه "یاناربیش از ۴۵ تن از هواداران باشگاه تراکتور سازی تبریز را دستگیر کردند.
   دراسفند 1391 – بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، یک دانشجوی بهایی به نام «پانیذ فضل علی» که در حال تحصیل در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت واحد مرکزی بود در تاریخ ۵ اسفند ماه سال جاری هنگام مراجعه به سایت دانشگاه متوجه می‌شود از دانشگاه اخراج شده است.
   در اسفند 1391به گزارش کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران علی احمد سلیمان زندانی کُرد که مهرماه سال ۹۱ به اتهام ارتباط با رسانه های بیگانه و دفتر احمد شهید به همراه چهار زندانی دیگر کُرد از زندان مرکزی ارومیه به بازداشتگاه واواک شهر ارومیه منتقل شده بود از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
در اسفند 1391، به گزارش کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران، شش تن از زندانيان سلفی کرد که پيشتر از سوی دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بودند و حکم آنها در ديوان کشور نيز تائيد شده در اقدامی جهت توقف اجرای حکم اعدامشان در زندان قزل حصار کرج از روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه دست به اعتصاب غذا زده‌انددر ميان افراد ياد شده سيد هادی حسينی به دليل مبتلا بودن به بيماری صرع و تشنجهای مداوم در وضعيت سلامتی بدی قرار دارداسامی اين زندانيان عبارتند ازجمشيد دهقاتیشهروند سنندجی)، جهانگير دهقانی(شهروند سنندجی)، سيد هادی حسينی (شهروند جوانرودی از توابع استان کرمانشاه)، صديق محمدی (شهروند جوانرودی از توابع استان کرمانشاه)، کمال مولايی شهروند سنندجیو حامد احمدی (شهروند سنندجی).
به گفته‌ اين فعال حقوق بشر اين زندانيان پيشتر در بند ۴ سالن ۱۰ زندان رجايی شهر کرج نگهداری می‌شدند ولی در ۲۳ آبان ماه هوشيار محمدی، حامد احمدی، بهرام احمدی، کمال مولايی، اصغر رحيمی، بهنام رحيمی ، محمد ظاهر بهمنی، جمشيد دهقانی، جهانگير دهقانی و کيوان زند کريمی از زندان رجايی شهر کرج به زندان قزل حصار کرج منتقل شدند۶ تن از اين زندانيان به نامهای هوشيار محمدی متولد ۱۳۶۷ سنندج – تاريخ بازداشت ۲۵/۶/۸۸بهرام احمدی (متولد ۱۳۶۹ سنندج – بازداشت ۲۸/۶/۸۸کيواند زندکريمی (متولد ۱۳۶۶ سنندج – متاهل – بازداشت ۱۶/۴/۸۸)، اصغر رحيمی (متولد ۱۳۶۵ سنندج – بازداشت ۶/۲/۸۸)، (محمد ظاهر بهمنی – متولد ۱۳۶۷ سنندج – ۸/۲/۸۸و بهنام رحيمی (متولد ١٣۶٠سنندجبازداشت۸/۲/۸۸در سحرگاه ۷ دی ماه در زندان قزل حصار کرج بدون اطلاع خانواده و آخرين ملاقات با خانواده خويش اعدام شدند.
    در اسفند 1391 بيانيه جمعی از زندانيان پيشين بند ۳۵۰ زندان اوين در اعتراض به بازداشت اخير روزنامه نگاراندر این بیانیه آمده استما امضاء کنندگان اين بيانيه نگران جان همه بازداشت شدگان اخير هستيم و اعلام می کنيم که سلول انفرادی حق هيچ کسی نيست و مصداق بارز شکنجه سفيد استدر به اصطلاح آزاد ترين کشور دنيا!!! روزنامه نگاران را در بند می کنند و اکنون ايران را به بزرگترين زندان روزنامه نگاران تبديل کرده اند
 فوریهر هفتە دەها زندانی در وکیل آباد اعدام می شوندسازمان حقوق بشر ایران از مجامع عمومی درخواست مداخلە کرد.
    در 10  اسفند 1391، احضار و بازجويی و تهديد فعالان سياسی در رابطه با انتخابات رياست جمهوری آتی همچنان ادامه داردبه گزارش جرس، در اين احضار مطالبه بازجويان "سکوت مطلق و عدم هرگونه موضع‌گيری و يا کنش سياسی و هرگونه تحرک حتی ديدار دوستان و همفکراناز سوی احضار شدگان تا برگزاری انتخابات عنوان شده است.
در 10 اسفند 1391، به گزارش 1391 خبرگزاری هرانا یک زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر صبح امروز در سمنان اعدام شددر این گزارش آمده استاین مجرم «رخ»، اهل تربت جام بود که با جرم حمل و نگهداری یک کیلو و ۱۶۳ گرم مواد مخدر از نوع کراک توسط دادگاه انقلاب اسلامی سمنان به اعدام محکوم شده بود
در  10 اسفند1391، به گزارش ایرنا، رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از انتقال 10 هزار زندانی محکوم مواد مخدر به اردوگاه های کار اجباری خبر داد.
در 10 اسفند1391 به  گزارش در وبسایت شورای حقوق‌بشر سازمان ملل، احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌بشر ایران، آخرین گزارش خود را به شورای حقوق‌بشر سازمان ملل ارائه دادبنا به این گزارش وضعیت حقوق‌بشر در ایران وخیم‌تر شده و مملو از اعمال تبعیض‌ها، آزار و اذیت جسمی و روانی، محدودیت آزادی‌های پایه‌ای و نقض آشکار حقوق اقلیت‌های جنسی، قومی، مذهبی و نیز منتقدان سیاسی است و شکنجه و اعدام همچنان ادامه دارد.
در 10 اسفند1391، به گزارش بی بی سی، اعتصاب کشاورزان منطقه ورزنه استان اصفهان به درگیری با نیروهای امنیتی و زخمی شدن شماری از کشاورزان منجر شده استکشاورزان و دیگر مردم منطقه بیش از چهل روز است که به قطع آب کشاورزی اعتراض کرده اند.
در 10 اسفند  1391، به گزارش خبر گزاری فارس،  در محوطه زندان گچساران، متجاوزان به عنف این شهرستان به دار مجازات آویخته شدند.همزمان یک زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر صبح امروز در سمنان اعدام شد
در 10 اسفنند1391، به گزارش آژانس خبری موکريان، روز گذشته ابراهيم محمدی تازه آباد يکی از اعضای پيشين سپاه پاسداران در سنندج بر اثر اصابت گلوله از سوی فرد يا افراد ناشناس کشته شد.
در 10 اسفند 1391، به گزارش هرانا، محمدرضا حسينی و اصغر محموديان دو زندانی سياسی بند ۳۵۰ اوين به ترتيب به زندان بندرعباس و سمنان تبعيد شدند.
   در 11 اسفند 1391 به گزارش خبرگزاری هرانا، در شرایطی که اخبار رسیده حکایت از بروز درگیری بین کشاورزان شرق اصفهان در ورزنه با نیروهای انتظامی استان داشته و حتی ماجرا در نقل قول های مختلف از ضرب و شتم هم فراتر می رود، مسئولان امر هنوز واکنشی نشان نداده و موضعی اتخاذ نکرده اند.
   در 12 اسفند 1391، بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، هوشنگ رضایی زندانی سیاسی محکوم به اعدام ساعاتی پیش از زندان رجایی شهر به محل نامعلومی منتقل شد.  این زندانی سیاسی به اتهام همکاری با کومله به اعدام محکوم شده است.
قابل ذکر است وی در کلیه مراحل دادرسی پرونده از حق اختیار وکیل محروم بوده است و محاکمه او بر اساس اتهاماتی که کار‌شناسان واواک به قاضی پرونده دیکته کرده‌اند صادر شده است.
   در 12 اسفند 1391، بعد از ۵۰ روز بی‌خبری از سیروان حسین پناهی سرانجام روز سه شنبه ۸ بهمن ماه٬ این زندانی سیاسی به همراه شیرزاد حسین پناهی از بازداشتگاه واواک شهر سنندج به زندان قروه منتقل شدند
 در 12 اسفند 1391، به گزارش خبرگزاری هرانا، هوشنگ رضایی زندانی سیاسی محکوم به اعدام ساعاتی پیش از زندان رجایی شهر به محل نامعلومی منتقل شد.
در 13 اسفند 1391، به گزارش خبرنگار ایلنا از یاسوج، بیش از ۱۰۰ کارگر شرکت‌های خدماتی اداره کل راه و شهرسازی کهکیلویه و بویراحمد بعد از اولین تحصن خود که دو هفته پیش در دفتر استاندار این استان به نتیجه‌ای نرسید، این بار در دفتر معاونت پشتیبانی اداره کل راه و شهرسازی استان دست به تحصن زدند.
  گفتنی است، حدود ۲۳۰ کارگر خدماتی اداره کل راه و شهرسازی کهکیلویه و بویراحمد هفت ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند.
   در 13 اسفند 1391، صبح امروز بیش از ۳۰ نفر از کارگران قند اهواز با حمل پلاکاردهای اعتراضی در مقابل استانداری تجمع کردند.به نظر نمی‌رسد ارادهٔ جدی در مسئولان برای حل مشکلات این کارگران وجود داشته باشد.
   در13 اسفند 1391، به گزارش ایرنا، حيدر مصلحی، «وزیر» واواک،ˈ در همايش ائمه جمعه و جماعات استان اصفهان گفته استمجموعه ای متشکل از۶۰۰ خبرنگار که۱۵۰ نفر آنان در داخل کشور و مابقی در خارج کشور فعاليت رسانه ای خود را هماهنگ می کردند، مورد ضربه سربازان گمنام امام زمان(عجقرار گرفتند.
   در 14 اسفند 1391، به گزارش کلمه، ۲۵۰ زن ايرانی در نامه‌ای کوتاه برخورد نيروهای امنيتی با دختران ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد را غيرقانونی و غير اخلاقی دانسته، آن را محکوم کردندامضاکنندگان اين متن را طيف گسترده‌ای از زنان ايرانی اعم از فعالان حقوق زنان، فعالان حقوق بشری، فعالان سياسی تا خانواده‌های زندانيان سياسی و خانواده‌های کشته‌شدگان جنگ تشکيل می‌دهند.
    در 14 اسفند 1391، به گزارش کلمه، محمد جواد روح ساعاتی قبل در منزل خود بازداشت شده است.از مجموعه نشریات آسمان، مهرنامه و تجربه پیش از این اکبر منتجبی و حسین یاغچی نیز بازداشت شده بودند که با وثیقه به طور موقت آزاد شدند.
    در 14 اسفند 1391 ، به گزارش کلمه به آژانس خبررسانی کُردپا، روز شنبه دوازدهم اسفندماه یک فعال ملی ــ مذهبی به نام "عثمان آژ"امام جمعه‌ی روستای "گرده‌بناز توابع شهرستان پیرانشهر توسط واواک این شهر بازداشت گردید.
   در14 اسفند 1391 به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از  تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران صد‌ها تن از کارگران صنایع فلزی شماره یک و دو از روز گذشته، یکشنبه ۱۳ اسفند ماه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد و بی‌توجهی مدیریت دولتی به وضعیت فلاکتبارشان دست از کار کشیدند و با تجمع در محوطه کارخانه خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود شدند
    در 14 اسفند 1391 به گزارش خبرگزاری هرانا، مامورین امنیتی لباس شخصی دو تن از نوکیشان مسیحی به نام‌های «شهرزاد ی» و«سام ص» را در تهران بازداشت نمودند.
   در  14 اسفند 1391، به گزارش خبرگزاری هرانا، هجده تن از فعالین مذهبی که به اتهام امنیتی بازداشت شدند از ده روز پیش در دو زندان رجایی شهر کرج و قزلحصار دست به اعتصاب غذا زده‌اند.  شش تن از این زندانیان به اعدام محکوم شدند و ۱۲ تن دیگر نیز به حبس تعزیری محکوم شدند، اعتصاب کنندگان در اعتراض به انتقال شش زندانی محکوم به اعدام به زندان قزل حصار و بررسی مجدد پرونده و محاکمه در شرایط عادلانه شدندجمشید و جهانگیر دهقانی، هادی حسینی، صدیق محمدی، حامد احمدی، کمال ملایی در زندان قزل حصار و احمد نصیری در زندان رجایی شهر از محکومان به اعدام هستند
   هم چنین سیروس حمیدی به بیست سال حبس تعزیری، جمال سلیمانی به یازده سال حبس تعزیری، جبار حسنی به ده سال حبس تعزیری، جمال قادری به هشت سال حبس تعزیری، پرویز عثمانی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند که در زندان رجایی شهر کرج در حال سپری نمودن دوران محکومیت خود هستند. بهروز شاه نظری سه سال و نه ماه، طالب ملکی سه سال و پنج ماه، پوریا محمدی سه سال و سه ماه، کیخسرو شرفی‌پور دو سال و نه ماه، عامل دیادشتی نوزده ماه، ادریس نعمتی دو سال و محمد احمد شریفی دو سال و ده ماه است که بلاتکلیف در زندان رجایی شهر بسر می‌برند و دستگاه قضایی حکمی در خصوص ایشان صادر نکرده است.

Donnerstag, 21. März 2013

نوروز امسال همراه با مادران داغ دیده


علی‌ اخوان پور:
هر چند نوروز برای ما ایرانیان ایام خوش و شادیست اما ایران امروز ما متأسفانه دست خوش خبر‌ها و اتفاقت ناگوار است چرا که غم از دست دادن فرزندان عزیزمان در راه آزادی ایران از چنگ مزدوران و جنایت کاران با ماست بر خود واجب می‌دانم یادی کنم از شیرمردان ایرانی‌ و مادران آنها  سلام و تبریک نوروز ما را پذیرا باشید،جایگاه شما در قلب ماست...

رنج نامه معلم زندانی



علی‌ اخوان پور:


پیام نوروزی معلم بازنشسته زندانی که در آستانه عید نوروز جهت انتشار در اختیار «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران » قرار داده شده است.
متن پیام نوروزی به قرار زیر می باشد:
نوروز در پیش است خانواده های زیادی بدون سرپرست بوده و سفره غمشان در سفره هفت سین گشوده می شود بچه ها و مادرانی که پدر و شوهرانشان در زندانها بسر برده و با گرانی و فشارهای اقتصادی دست و پنجه نرم کرده و آهی در بساط ندارند .
امسال پنحمین بهار و نوروزی است که ۵ فرزند ، همسر و مادر پیرم جای شادی خون گریه کرده و اشک می ریزند .نمی دانم به چه جرمی به ۱۰ سال تبعید در زندان انهم در دورترین نقطه ایران دور از محل سکونتم محکوم شده ام .
تاوان و جرم من تنها این است که حدود سی وچند سال در منطقه  محروم و مرزی شهرستان پیرانشهر در آذربایجان غربی به بچه های خردسال مردم درس داده ام و بعد از بازنشستگی به اتهام ناروا و جرم ناکرده نفی بلد شده ام .


تازه قاضی صادرکننده رأی هود را نماینده تام الاختیار خدا دانسته و بنده را به حد و اتهام محاربه محکوم کرده است .از همه امکانات در زندان که سایر مجرمین سابقه دار از آن بهره مند بوده محروم گشته ام .
از جامعه جهانی می خواهم به راستی فریادهای ما را به گوش انسانهای باوجدان برسانید و اعلام می کنم من و سایر افراد مثل من چرا باید مورد خشم و کینه و انتقام شدید برخی افراد مغرض قرار گرفته که نه تنها به ما رحم نشده است بلکه خانواده ما هم مورد هدف و نیات مغرضانه آنها قرار گرفته اند .
با احترام
محمد امین آگوشی
۲۲ اسفند ۱۳۹۱
زندان  مرکزی زاهدان

Mittwoch, 20. März 2013


سال نو را به تمامی هموطنان عزیزم تبریک عرض مینمایم





Montag, 18. März 2013

آدرس جدید کتاب جدید نمونه های نقض حقوق بشر در سال ۱۳۹۱ توسط رژیم ایران




با نزدیک شدن به نوروز،به این فکر میکنم که چند سالیاست که در غربت بوی عید را احساس نکردم،سفره هفت سین،دید بازدید و از همه مهمتر گرفتن عیدی...همه اینها چند سالیست که به یک خاطره و رویا تبدیل شده.در این چند سال با نزدیک شدن بهار قمه سنگینیبر دلم سنگینیمیکند.

اما امسال دردهای زیادتری را احساس میکنم،با توجه به فضای حاکم بر ایران اینروزها مردم در شرایط بسیار بدی بسر میبرند،از یک طرف وضعیت اقتصادی بسیار وحشتناک که به واقع کمر مردم را شکسته حال هوای عید را بیرمق کرده و از طرف دیگر فضای سیاسی و دیکتاتوری رژیم که در سال ۹۱ سرکوب و خفقان را به اوج رسانده، شادی و نشاط را از جامعه بر چیده،از اینرو با توجه به گزارشات اخیر سازمان ملل مبنی بر بحرانی بودن شرایط زندگیدر ایران و نقض آشکار حقوق انسانها توسط رژیم حاکم،  بر خود واجب دانستم تا به عنوان یک ایرانیدور از وطن بخشی از جنایت و نقض حقوق بشر توسط رژیم آخوندی در سال گذشته را در حد توانم به صورت کتابینوشته و به ارشیو تمامیفعالان حقوق بشر ایرانیکه در این زمینه قلم میزنند اضافه کنم.

پیش از این با آرزوی ایرانی آزاد و سالیجدید پر از شادی و نشاط و سلامتیبرای تمامیهموطنانم،از کاستیها و یا نواقصی که در نشر این کتاب خاطره شما را آزرده میکند عذر خواهیمیکنم.

علیاخوان پور

آزار و شکنجه زندانیان سیاسی و خانواده‌های آنها توسط قاضی صلواتی




علی‌ اخوان پور:
قاضی صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، در مدت اخیر در پرونده های تحت قضاوت خود دست به هر گونه اقدام خودسرانه وغیرقانونی می زند وهیچ برخورد قانونی و یا محدودیتی برای وی صورت نمی گیرد.
به گزارش خبرنگار کلمه، قاضی صلواتی که در پرونده های فعالان مدنی و سیاسی در چند سال اخیر به صورت خارج از روال قانونی و عرف قضایی احکام سنگینی را برای متهمین صادر کرده است، در مدت اخیر در پرونده ها و تصمیمات خود اقدامات خودسرانه و تصمیمات خارج از روال و نظارت اتخاذ می کند.
بر اساس این گزارش وی در چندین مورد به مسوولین بهداری زندان اوین دستور داده که برخی زندانیان سیاسی را که به دلیل بیماری حاد در بیمارستان بستری بوده اند را به زندان برگردانند. وی عاملان قضایی و امنیتی را تهدید کرده اگر در این مورداقدام نکنند آنها را بازداشت خواهد کرد.
لازم به ذکر است که طبق قوانین جاری تشخیص بیماری زندانیان و ضرورت یا عدم ضرورت بستری شدن آنها با پزشکی قانونی است و قاضی حق دخالت در این موارد را ندارد.
علاوه بر این، در چند مورد از جمله در مورد تعدادی از زندانیان سیاسی، از جمله حمیدرضا مرادی از درویش های زندانی و مصطفی دانشجو وکیل دراویش دربند که در بیمارستان میلاد بستری بوده اند و نماینده پزشکی قانونی نظر بر بستری بودن آنها داشته است، صلواتی قبل از اتمام دوره درمان آنها، به صورت خودسرانه، دستور بازگرداندن آنها به زندان داده که پس از مخالفت پزشک معالج با ترخیص آنها، وی رئیس بیمارستان را تهدید به بازداشت کرده و وی ناچار به ترخیص بیماران شده است.
در رابطه با دراویش زندانی که بیش از یکسال در بند ۳۵۰ زندان اوین نگه داری شده اند، صلواتی حدود دوماه قبل بدون هیچ مجوز قانونی دستور انتقال آنها به بند ۲۰۹ که تحت مدیریت وزارت اطلاعات است را داد. در این مدت آنها تحت شکنجه های جسمی و روحی بوده و از ملاقات و تماس تلفنی آن ها با خانواده نیز ممانعت شده است. گفته می شود اعمال فشار به آنها به دستور شخص صلواتی انجام شده است.
در یکی دیگر از موارد مشابه، در رابطه با زندانیان غیر سیاسی که معمولا کمتر امکان اعتراض و انعکاس رسانه ای ظلم های رفته بر خود را دارند، صلواتی شخصا همسران جوان این زندانیان را به صورت غیرقانونی احضار و آنها را ترغیب به طلاق از شخص زندانی کرده است. در بعضی موارد وی مطالب فساد آلودی را نیز با آنها مطرح کرده است.
پیش از این ابوالفضل قدیانی، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در یکی از نامه های خود به رییس قوه قضاییه به فسادهای مختلف صلواتی و معروف بودن وی به فساد در میان قضات اشاره کرده بود. این قاضی دادگاه انقلاب به دلیل تخلفاتش پرونده های متعددی در دادگاه انتظامی قضات دارد که از رسیدگی به آنها جلوگیری شده است.
ابوالقاسم صلواتی معروف به قاضی صلواتی قاضی و رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی و دادرس علی‌البدل دادگاه‌های عمومی تهران است. وی در سال‌های اخیر قاضی دادگاه‌های حساسی بوده است. از مهمترین پرونده های واگذار شده به وی می توان به پرونده فائزه هاشمی، پرونده محمدتوسلی (محکوم شده به ۱۱ سال زندان)، پرونده ابراهیم یزدی(به اتهام شرکت در نماز جماعت) و… اشاره کرد. ریاست دادگاه های نمایشی در سال ۸۸ که اعترافات تعدادی از زندانیان سیاسی نیز در آن اجرا شد نیز بر عهده ی وی بوده است.

Donnerstag, 14. März 2013

مختومه شدن پرونده مرگ هاله سحابی


علی‌ اخوان پور:
قوۀ قضاییه جمهوری اسلامی ایران پروندۀ قتل هاله سحابی را مختومه اعلام کرد هر چند چهار شاهد عینی این قتل از جمله حامد منتظری، نوه آیت الله منتظری، و بررسی عکس ها و فیلم های موجود از حادثه همگی گواهی می دهند که هاله سحابی در نتیجۀ ضربۀ وارده به جسمش جان خود را از دست داد.

تقی شامخی، همسر هاله سحابی، گفته است که خانواده متوفی در نامه ای به رییس قوۀ قضاییه ایران خواستار بررسی شواهد و مدارک موجود در خصوص علت مرگ هاله سحابی شده و از این حق خود هرگز چشم پوشی نخواهد کرد. با این حال، قوۀ قضاییه جمهوری اسلامی ایران ضمن مختومه اعلام کردن پروندۀ قتل هاله سحابی علت مرگ وی را همانند روایت رسمی ایست قلبی ادعا کرده است. 
هاله سحابی در یازدهم خرداد ماه سال 1390 پس از مرخصی از زندان در جریان تشییع جنازه پدرش، عزت الله سحابی، در اثر ضربۀ یک مأمور لباس شخصی کشته و شبانه نیز بدون کالبدشکافی به خاک سپرده شد. پس از کشته شدن هاله سحابی دو زندانی سیاسی ملی-مذهبی، هدی صابر و دلیر ثانی، به نشانۀ اعتراض به این قتل دست به اعتصاب غذا زدند. در این بین هدی صابر در نتیجۀ ضربات سنگین زندانبانان و بازجویان در زندان اوین کشته شد.
رضا علیجانی فعال سیاسی ملی-مذهبی در مصاحبه با رادیو بین المللی فرانسه اقدام قوۀ قضاییه ایران را در قبال پروندۀ مرگ خانم هاله سحابی بارزترین مصداق وقاحت قضایی توصیف کرده و افزوده است که این اقدام نشان می دهد که قوۀ قضاییه جمهوری اسلامی در دست بازجویان و افراد امنیتی و لباس شخصی است که همگی در کنار شخص رییس قوۀ قضاییه ایران تحت امر رهبر جمهوری اسلامی علیه مخالفان سیاسی و دگراندیشان عمل می کنند.

Mittwoch, 13. März 2013

ایران دشمن اینترنت


علی‌ اخوان پور:
سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش ویژه ای به مناسبت روز جهانی "مبارزه با سانسور در اینترنت"، پنج کشور جهان از جمله ایران را به عنوان " دشمن اینترنت" معرفی کرده و می گوید این کشورها با بکار گیری تکنولوژی پیشرفته، جاسوسی علیه روزنامه نگاران و مخالفان را افزایش داده اند.



گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز امروز سه شنبه در پاریس منتشر شد و در آن کشور های سوریه، چین ، ایران، بحرین و ویتنام به "جاسوسی" علیه مخالفان و معترضان در این کشور ها متهم شده اند.
گزارشگران بدون مرز در این گزارش همچنین می نویسد این پنج کشور بعنوان بدترین دولتهای "جاسوس"، پیوسته تلاش دارند با "حملات سایبری، نفوذگری و ارسال بدافزار و جاسوس افزار" مخالفان و شبکه های آنان را هدف قرار دهند و صدای آنان را خاموش کنند.
گزارش، چین را بعنوان یکی از پر قدرت ترین نظام سانسور در جهان توصیف کرده و می گوید این کشور جنگ علیه ابزار های ناشناس ماندن بروی اینترنت را تشدید کرده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز به این موضوع نیز اشاره می کند که شبکه اینترنت سوریه بگونه ای ساخته شده که دولت سوریه در مواقع لازم میتواند به مهار و مسدود کردن آن اقدام کند و ایران نیز با تشدید فیلترینگ، مهار شبکه اینترنت و توسعه " اینترنت حلال" را افزایش داده است.
گزارشگران بدون مرز در گزارش خود فهرستی از پنج شرکت تولید کننده ابزار های اینترنتی را نیز منتشر کرده و این شرکتها که شامل گاما، تراویکور، هکینگ تیم، ایمیسیس و بلوکات میشوند را دشمن اینترنت و "مزدوران عصر دیجیتال" توصیف کرده است.
بگفته این سازمان این شرکتها با فروش ابزار های مهارکننده و رصدگر به دولتهای بحرین، سوریه و لیبی، امکانات جاسوسی، شناسایی، کنترل و دستگیری فعالان اطلاع رسانی در این کشور ها را فراهم کرده اند.
در این گزارش تاکید شده است که با توسعه تکنولوژی، شماری از کشورها ردیابی ارتباطات را افزایش داده اند و همین اکنون ۱۸۰ شهروند وب نگار در سراسر جهان زندانی هستند.
قابل یادآوری است که سازمان گزارشگران بدون مرز برای مبارزه علیه مهار اینترنت از سوی دولت ها یک بسته ابزار های مبارزه با هک شدن را بروی سایت این سازمان قرار داده است.
 

Dienstag, 12. März 2013

۹ ايرانی در فهرست تحريمی «ناقضان حقوق بشر»



علی‌ اخوان پور:
تحاديه اروپا يک روز پس از قرار دادن نام ۹ ايرانی در فهرست تحريمی «ناقضان حقوق بشر»، اسامی اين افراد را منتشر کرد که در ميان آنها نام پنج قاضی و دادستان دادگاه‌های انقلاب و مدير بخش برون مرزی سازمان صدای و سيمای جمهوری اسلامی ايران به چشم می خورد.

وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا روز دوشنبه، ۲۱ اسفند، نام ۹ نفر ديگر را به فهرست «ناقضان جدی حقوق بشر» در ايران اضافه کردند و خواستار آن شدند که دارايی‌های اين افراد ضبط و از ورود آنها به کشورهای عضو اتحاديه اروپا جلوگيری شود.

در فهرستی که اين اتحاديه روز سه شنبه منتشر کرد، نام «محمد سرافراز»، مدير بخش برون مرزی سازمان صدا و سيما و تلويزيون انگليسی زبان «پرس تی وی» به چشم می‌خورد که متهم شده است با نيروهای امنيتی و دادستان‌ها همکاری کرده و سلسله برنامه‌هايی را با عنوان «اعترافات» بازداشت شدگان پخش کرده است.

اتحاديه اروپا می‌گويد که يکی از موارد اتهامی آقای سرافراز پخش فيلم «اعترافات» مازيار بهاری، روزنامه نگار ايرانی- کانادايی در برنامه‌ای با نام «ايران امروز» است. آقای بهاری گفته است که اين اعترافات تحت فشارهای شديد روحی از وی گرفته شده است. سازمان تنظيم مقررات رسانه‌ای بريتانيا، آفکام، به همين دليل در سال ۲۰۱۱ شبکه «پرس تی وی» را ۱۰۰ هزار پوند جريمه کرد.

اتحاديه اروپا می گويد که محمد سرافراز با پخش اين فيلم، حقوق زندانيان را نقض کرده است.

اين اتحاديه در فهرست خود نام «حميدرضا عمادی» را نيز قرار داده است و او را به عنوان مدير اتاق خبر «پرس تی وی» معرفی کرده است. آقای عمادی متهم شده که در پخش اعترافات زندانيان سياسی از جمله روزنامه نگاران، فعالان سياسی و افراد وابسته به گروه‌های کرد و عرب با نيروهای امنيتی همکاری داشته است.

«علی اشرف رشيدی اقدم»، رييس سازمان زندان اوين، از ديگر افراد ناقض جدی حقوق بشر در ايران معرفی شده است. وی که تابستان سال ۱۳۹۱ به اين سمت انتخاب شد از سوی اتحاديه اروپا متهم است که شرايط را در زندان اوين برای بازداشت شدگان سخت‌تر کرده است. گزارش اين اتحاديه می گويد که در مهرماه امسال، ۹ زندانی سياسی زندان در اعتراض به وضعيت زندان و رفتار بد زندانبانان دست به اعتصاب غذا زدند.

«سيد محمد باقر موسوی» و «مرتضی کياستی»، قضات شعبه دو و چهار دادگاه انقلاب اهواز، «اسدالله جعفری»، دادستان استان مازندران، «رحيم حمل‌بر»، قاضی شعبه يک دادگاه انقلاب تبريز و «سيد رضا موسوی تبار»، رييس دادستانی انقلاب شيراز نيز به دلیل نقض شدید حقوق بشر در فهرست تحريمی اتحاديه اروپا قرار گرفته اند.

اين اتحاديه همچنين «عبدالصمد خرم آبادی»، رييس کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه را به عنوان يکی از ناقضان حقوق بشر معرفی کرده که وظيفه تشکیلات زیر نظر وی، سانسور اينترنت است. وی متهم شده که در دوران مسووليتش اقدام به سرکوب و بستن تعداد زيادی از سايت‌های مخالفان، روزنامه‌های الکترونيکی، بلاگ‌ها، سايت‌های سازمان‌های حقوق بشری و همچنين گوگل و جی ميل کرده است.

اتحاديه اروپا می گويد که آقای خرم آبادی و سازمان تحت امر وی در مرگ ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس ايرانی، در آبان امسال نقش داشته‌اند. کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه که تحت رياست وی است به طور مستقيم در نقض سيستماتيک حقوق بشر در ايران بويژه از طريق مسدودسازی سايت‌ها و همچنين جلوگيری از دسترسی کاربران به اينترنت دخالت داشته است.

در فهرست اتحاديه اروپا همچنين پليس سايبری ايران- فتا- در فهرست تحريمی آن قرار گرفته است.

وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در نشست روز دوشنبه خود در بروکسل فهرست تحريمی‌شان را با افزودن نام اين ۹ ايرانی برای يک سال ديگر تمديد کردند.

با افزوده شدن نام افراد جديد به اين فهرست تاکنون ۸۷ نفر مشمول تحريم‌های اتحاديه اروپا از جمله منع صدور ويزا و ضبط اموال و دارايی‌ شده‌اند.

Sonntag, 10. März 2013

مادر و دختر چاوز در آغوش مموتی


علی‌ اخوان پور:
رعایت حقوق بشر ونوع دوستی بسیار صفت با ارزش و جزو خصایل مثبت انسانی می باشد . بشرط اینکه نه تبعیض وجود داشته باشد  ونه جنبه ظاهری وتبلیغاتی. چون  گفته می شود :
بنی آدم اعضای یکدیگرند   که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی بدر آورد روز گار   دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت  دیگران  بی غمی ، نشاید که نامت نهند آدمی
از سوی دیگر گفته می شود چراغی که به خانه رواست بر مسجد حرام است . بنابراین  وقتی احمدی نژاد در سوگ  برادر بسیجی واقعی اش هوگو چاوز نامه تسلیت  ستایش انگیز با آب و تاب  تهیه و ارسال می کند و تأکید می نماید که وی جزو صالحانی  است که با عیسی مسیح و امام زمان باز  خواهد گشت. خوب اگر واقعاً جزو باور وی می باشد باید گفت نکوست. به ویژه اینکه  برای اینکه به جانشین چاوز واعضای خانواده اش وملت ونزوئلا تسلیت گفته وابراز همدردی نموده با شد همراه با رحیم مشایی سفر  به ونزوئلا کرد تا در مراسم تشییع چاوز حضور داشته باشد وبر تابوت وی بوسه زند .سپس مادرش را در آغوش بکشد  تا سرش را بر شانه ی امن وی گذارد . آنگاه همین صحنه با دختر چاوز نیز تکرار  شود. در صورتیکه گزارش شده است که یک زن 35 ساله کارتن خواب بدلیل سرما  در مشهد جان سپرد . حال سئوال است که ریشه ی پدیده ی شوم کارتن خوابی چیست؟ چه فرقی میان این هموطن محروم کارتن خواب در تهران با مادر و دختر چاوز در کاراکاس  می باشد  که برای تسلی خاطرشان و همدردی  کردن  اینان را  آغوش کشید تا سر بر  شانه ی احمدی نژاد بعنوان جای امن بگذارند . حال گذشته از اینکه این اقدام وی از نظر دین فروشان عوامفریب پیرو وحامی ولی فقیه چیست؟ چون علی مطهری با این اقدام احمدی نژاد انتقاد کرده است. در صورتی که جسد زن نگون بخت کارتن خواب 35 ساله در مشهد  مشخص نیست چگونه بر داشته و کجا بی نام ونشان دفن شده است؟  همینطور سئوال است چرا باید برای بعضی از آدم ها  برخی بندگان جزو  بندگان  اَ ه ،  اَ ه   و برخی جزو   بندگان  اَخ ، اَخ  ِ خدا باشند؟!

عباس عبدی : "گریه احمدی نژاد در آغوش مادر چاوز" را که دیدم، از خنده منفجر شدم!

عباس عبدی در واکنش به آنچه "گریه رییس دولت در آغوش مادر یا یکی از نزدیکان آقای چاوز" خواند، در اظهارنظری عجیب گفت: با مشاهده اولین بار تصویر، از خنده منفجر شدم که انصافا از هر نظر نوبر بود.
به گزارش سرویس سیاسی انتخاب ؛ وی در روزنامه بهار نوشت : مضحک‌بودن این تصویر نه در روبوسی و مصافحه، که در گریان‌بودن رییس دولتی بود که اگر قرار بر گریه‌کردن به‌مناسبت از‌دست‌رفتن هموطنانش داشت در این سال‌ها ده‌ها بار باید عکس گریانش را می‌دیدیم؛ حداقل در زلزله آذربایجان باید قطره اشکی نثار مردم داغ‌دیده می‌شد.

عبدی می افزاید: مرگ هوگو چاوز از اتفاقاتی است که یکی از ابعاد ناشناخته جریان دولت را برملا کرد و آن نگاه این جریان به خارج است. تفاوت نگاه این جریان به نیروهای داخل و خارج از کشور را می‌توان در تعریف‌و‌تمجید‌هایی دید که رییس دولت از چاوز کرد که او را بالا‌تر از قدّسین و هم رکاب با امام‌زمان و حضرت مسیح قرار داد و بازگشت او را وعده داد (در حالی که آن بنده‌خدا در آخرین لحظات زندگی‌اش درخواست می‌کرد نگذارند بمیرد!)

این تحلیلگر اصلاح طلب اضافه می کند: درمقابل، توهین و استهزایی نبوده و اکنون هم نیست که نثار صدر‌و‌ذیل شخصیت‌های ایرانی نکرده باشند؟ بسیاری از افراد این جامعه هستند که نسبت به عملکرد‌ها و سیاست‌ها و حتی تعلّقات فردی شخصیت‌های انقلاب و ایران نقد دارند و آن را در حد مقدور طرح هم می‌کنند، ولی این بدان معنا نیست که مرغ همسایه را غاز بدانیم و خط بطلان بر سابقه‌و‌لاحقه سیاستمداران و شخصیت‌های ایرانی بکشیم که چه خوب چه بد برای این کشور کوشیده‌اند، ولی وقتی نوبت به خارجی‌ها می‌رسد گیوه خود را بالا‌کشیده از این سرِ عالم بکوبیم به آن سوی دنیا برویم و بعد تعاریفی از فرد متوفا کنیم که با هیچ منطقی جور در‌نمی‌آید و مرحوم از‌دنیا‌رفته هم این چیز‌ها را درباره خودش قبول نداشته‌، شاید هم متوجه این موقعیت خود نبوده است! مشکل اصلی جامعه ما رفتار رییس دولت و گروه او نیست؛ مشکل آنانی هستند که اگر کسی کوچک‌ترین حرفی برخلاف گزاره‌های رسمی آنان از دین می‌گفت، کفن‌هایشان را که روی چوب لباسی حاضر و آماده بود می‌پوشیدند و سرازیر خیابان‌ها می‌شدند تا مانع از رفتن ایمان و امان مردم شوند، ولی امروز در برابر این اظهارات و رفتار‌ها، جز سکوت کار دیگری انجام نمی‌دهند.
آنان که در سال 84 انتخاب او را ناشی از دستور یا خواست امام‌زمان می‌دانستند، امروز چگونه می‌توانند در برابر این دستور یا خواست راه دیگری در پیش گیرند؟
جناح دولت در مسیر از‌پیش‌تعیین‌شده‌ای به‌سوی انتخابات در حال حرکت است و گمان نمی‌کنم که بخواهند یا قادر شوند در مسیر دیگری نیز گام بردارند و منتقدان محافظه‌کار آنان هم توجه کافی ندارند که دولت گام‌هایی را برمی‌دارد و هنگامی که محافظه‌کاران خود را سرگرم مواجهه با یکی از این گام‌ها می‌کنند، دولت گام بعدی را برمی‌دارد که چالش‌برانگیز‌تر از قبلی است؛ در نتیجه مجبور می‌شوند کار پیشین دولت را رها کنند و در پی رفع‌و‌رجوع اقدام بعدی آن شوند، ولی هنوز بحث درباره کمّ‌و‌کیف اقدام جدید را نکرده‌اند که رییس دولت گام‌ بعدی را بر‌می‌دارد.
از این‌رو محافظه‌کاران یا باید با ادامه این مسیل همراه شوند، که نهایت آن از پیش روشن است، یا آن‌که نگاه خود را تغییر دهند. تغییر این نگاه مستلزم یک خانه‌تکانی ذهنی از اتفاقاتی است که در هفت سال گذشته رخ داده است؛ سیاست یک‌بام و دو‌هوا را نمی‌توان در بلندمدت پیگیری و اجرا کرد.
عبدی در پایان تصریح می کند: راستی تا فراموش نکرده‌ام بد نیست بگویم دیروز و به‌مناسبت روز زن (8‌مارس) برگی از زندگینامه بعضی از زنان ایرانی را می‌خواندم. نمی‌دانم چرا با دیدن این تصویر از رییس دولت به یاد اقدام قره‌العین در مازندران افتادم.

Samstag, 9. März 2013

دزدی‌های قانونی و شرعی



علی‌ اخوان پور:
زور گير اول سيد علي خامنه اي مي باشد كه بخشي از درآمدهاي نفتي و توليد خودرو هاي داخلي و بخشي از پورسانت خريد تسليحات نظامي را به زور و بدون اجازه مردم اخذ كرده و كسي هم توان سئوال كردن از او را ندارد. اموال رهبری و بنیاد شهید و مستضعفان هم در اختیار او است. خود او اشاره کرده است كه بنده به عنوان ولي فقيه مطلقه حق استفاده از بيت المال را آنگونه كه خود مي دانم دارم. و مصباح يزدي هم كه تيرك خيمه ولايت مطلقه فقيه است، یکی از آنها است که دستش را در اين خورد و برد باز گذاشته اند تا که هرگونه كه دوست دارد از اين زورگيري استفاده کند. و خامنه ای، علاوه بر پرداخت ميلياردها دلار به لبنان و عراق و سوريه و سودان و... ميلياردها تومان هزينه سفرهاي استاني و دادن پاداش و ذخيره سازي در بانكهاي خارج از كشور و شركت در قراردادهاي ساخت وساز و معامله و زمين بازي و..... در خارج و داخل كشور دارد كه به هيچ كس هم مربوط نيست تنها يك قلم ارسالي این زورگير، كه درتركيه لو رفت، 18 ميليارد دلار ازر و طلا بود اما آيا كسي از قوه قضائیه و مجلس و خبرگان رهبري و نيروهاي نظامي و انتظامي و امنيتي و اطلاعاتي در اين مورد لب به سخن باز كرد و آيا کسی اين اعمال را زورگيري دانست؟ نه تنها اینهمه را زورگيري ندانستند بلكه به «آقا» حق دادند هر گونه دلش ميخواهد با داشته هاي ملت بازي كند و هزينه خود و خانواده نمايد. هزينه توليد و تولد آقا زاده آقا مجتبي در انگليس را وقتی با خورد و بردهای مجتبی مقایسه می کنیم، به حساب آوردنی نیز نیست. این ثروت عظیم در اختیار کسی است که پیش از انقلاب، در ماههای رمضان و محرم و سفر به منبر می رفت تا خرج سالش را در بیاورد.

به مناسبت ۸ مارس،نه به خشونت علیه زنان


علی‌ اخوان پور:
۸ مارس روزی که دنیا پر از اسم زن میشود ،مجلات رنگی‌ پر از عکس‌های زنان و هزاران هزار مقاله و سخنرانی‌ در مورد حق و حقوق زنان،اما سهم زنان کشور من در این روز چقدر می‌باشد.کشوری که سراسر نقض حق و حقوق است برایش زن و مرد ندارد به همه ظلم می‌کند اما به زنانش بیشتر از مردانش
این روزها دنیا برای نه به خشونت علیه زنان می‌جنگد،همه یک هدف دارند,اما زن ایرانی‌ برای کدامین یک از نداشته‌هایش باید در این روز به پا خیزد ؟زنی‌ که هنوز در صدد بدست آوردن اولی‌‌ و معمولی‌‌ترین نیازهایش می‌باشد.
 زنی‌ که جامعه مردان به اسم دین و شریعت  بر مبنای احکام الهی برایش رنگ و مدل لباس انتخاب می‌کند  ،حق حضانت و سرپرستی از فرزندش را  می‌گیرد ،حق تحصیل در بسیاری از رشته‌ها را ازش می‌گیرد ، حق طلاق را ازش می‌گیرد و..در نهایت حق داشتن شادی و عشق و زندگی‌ را ازش می‌گیرد.
عدالت همان جامعه مردان با تاکید بر همان قوانین دینی و اسلامی ،فقط در یک جا به اجرا گذشته شده است ،در اجرای حکم اعدام .پا به پای مردان زنان نیز اعدام میشوند، زنان نیز زندانی میشوند ،زنان نیز شکنجه میشوند .
این است تمام حق زن ایرانی‌ در زندگی‌,حق مرگ حق سنگسار...

Donnerstag, 7. März 2013

موج جدید بازداشت خبرنگاران




علی‌ اخوان پور:
در ادامه برخوردهای امنیتی با نشریات و روزنامه نگاران اصلاح طلب در ایران، هفته‌نامه آسمان و ماهنامه‌های تجربه و مهرنامه توقیف شدند. 
همچنین محمد مهدی امامی ناصری مدیر مسئول و علیرضا آقایی راد دبیر سرویس سیاسی روزنامه مغرب به اتهام توهین به رهبری بازداشت شدند.


وبسایت تابناک نوشته است، شنیده‌ها حکایت از آن دارد در اتفاقی همزمان، سه نشریه با رویکرد اصلاح‌طلبی که تا اندازه‌ای با چهره‌های کلیدی مشترکی اداره می‌شدند و در فضای کنونی جزو بازوهای مهم رسانه فعلی اصلاح‌طلبان بودند، توقیف شدند.
بنا به اخبار دریافتی، هفته‌نامه آسمان و ماهنامه‌های تجربه و مهرنامه توقیف شدند. تلاش خبرنگار «تابناک» برای کسب اطلاع از علت این توقیف‌ها تاکنون بی‌نتیجه بوده است.
از سوی دیگر، "روز نو" نوشته است: برخی از خبرنگاران این نشریات اعلام کرده اند که در پی اعلام مقامات مسوول به مدیران این نشریات، هفته نامه های آسمان، مهرنامه و تجربه دیگر منتشر نخواهند شد.
"روزنو" با این حال تاکید کرده است که تاکنون منابع رسمی این خبر را تایید نکرده اند.
غلامحسین کرباسچی و محمد قوچانی از مدیران هفته نامه های آسمان ، مهرنامه و تجربه هستند.
همچنین امیر موسی کاظمی سردبیر روزنامه مغرب در صفحه شخصی خود نوشته است :یک روز بعد از چاپ نامه سید محمد خاتمی به روزنامه «مغرب»، محمد مهدی امامی ناصری مدیر مسئول و علیرضا آقایی راد دبیر سرویس سیاسی این روزنامه بازداشت شدند.