درباره من سلام به همهٔ خوانندگان محترم: نظر به اینکه وبلاگ قبلی من:"نگاه من نگاه" برای هموطنان مقیم

Samstag, 29. September 2012

دو فرزند رفسنجانی در زندان؛ کشمکش در سطح بالا



آوینار رجبی، خبرنگار وبسایت تهران‌بورو در تهران که با نام مستعار می‌نویسد، در این گزارش به معناهای ضمنی بازداشت دو فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی پرداخته است.
نزاع سیاسی میان حاکمان جمهوری اسلامی و خانواده رفسنجانی، این هفته با اسارت مهدی و فائزه هاشمی‌ رفسنجانی، فرزندان رئیس جمهور سابق ایران وارد مرحله تازه‌ای شد.

مهدی هاشمی‌ روز دوشنبه، یک روز پس از بازگشت به ایران از انگلستان، به اتهام دست داشتن در نا آرامی‌های پس از انتخابت سال ۱۳۸۸، و فساد مالی‌ بازداشت شد. فائزه رفسنجانی‌ نیز شنبه شب توسط ماموران حکومتی دستگیر شد.

نزاع سیاسی حکومت جمهوری اسلامی با خانواده رفسنجانی‌ به دنبال انتخابات جنجال بر انگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ وارد مرحله تازه‌ای شد. برخی‌ از اصولگرایان حامی‌ سرسخت محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله خامنه‌ای، به دلیل عدم اتخاذ موضع صریح اکبر هاشمی‌ رفسنجانی‌ علیه حرکت اعتراضی به نتایج انتخابات، موسوم به جنبش سبز، به وی حمله‌های بی‌ سابقه‌ای کردند و خواستار پاسخگویی وی شدند.  اما قدرت و نفوذ سیاسی آقای رفسنجانی‌ چنان بود، که شخص وی تا حد زیادی از برخورد سرسختانه حکومت در امان بود. در عوض فرزندان وی، که موضع‌های تند تری از پدرشان در قبال حکومت اتخاذ کرده بودند، از این امنیت برخوردار نبودند.

مهدی هاشمی‌ رفسنجانی‌، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴، به طور رسمی‌ به عنوان  مسول کمپین تبلیغاتی اکبر هاشمی‌ رفسنجانی‌ فعالیت می‌‌کرد. او در یک مصاحبه با روزنامه یو اس‌ ا تودی، پیش‌بینی کرد که در صورت پیروزی آقای احمدی‌نژاد احزاب سیاسی کشور به سمت یک دست شدن خواهند رفت و آزادی نقد نیز از بین خواهد رفت.

او همچنین طی‌ این مصاحبه عنوان کرد که در صورت پیروزی، آقای رفسنجانی‌ به دنبال تضعیف جایگاه ولی‌ فقیه در قانون اساسی خواهد بود، و این جایگاه به یک مقام نمادین مانند «پادشاه انگلستان» تبدیل خواهد شد. این گفته وی منجر به حمله شدید رسانه‌های حامی‌ رهبر از مهدی هاشمی‌ در آن زمان شد.

در اوائل ۱۳۸۶، هنگامی که مدیر عامل شرکت نفتی‌ توتال، به اتهام پرداخت حدود ۶۰ میلیون دلار رشوه به مسئولین ایرانی‌ بازداشت شد، بسیاری مهدی هاشمی‌ که آن زمان در صنعت نفت ایران فعال بود را متهم به دریافت مقدار قابل توجهی‌ از این وجوه کردند.

در انتخابات ۱۳۸۸ نیز مهدی هاشمی‌ رفسنجانی‌ از میر حسین موسوی اعلام حمایت کرد، و مدیریت کمیته صیانت از آرا، نهادی که برای نظارت بر عملکرد وزارت کشور در برگزاری انتخابت تشکیل شد را به عهده گرفت. گزارشات منتشر شده از سوی این کمیتهٔ، مدّعی وجود تقلب گسترده در انتخابت ۱۳۸۸ شدند، که این امر باعث خشم بیش از پیش اصولگرایان طرفدار آقای خامنه‌ای و احمدی‌نژاد شد.

فائزه هاشمی‌ نیز که یکی‌ از فعال‌ترین سیاستمداران زن در جمهوری اسلامی به شمار می‌‌رود، شنبه شب به زندان اوین منتقل شد. طبق نقل برخی‌ از نزدیکان خانواده رفسنجانی‌ به وبسایت روز اونلاین، مسئولین قضایی‌ عصر روز شنبه با خانم رفسنجانی‌ تماس گرفتند و از وی خواستند به زندان اوین مراجعه کند. گر‌ چه ظاهرا ماموران به وی اجازه داده بودند تا صبح روز بعد آزاد بماند، حدود ۱۱ شب به منزل وی رفتند او را بازداشت کردند.

فائزه هاشمی‌، نماینده مجلس در دورهٔ پنجم و مدیر مسئول سابق روزنامه زن، در گذشته به دلیل چند مصاحبه جنجالی مورد حمله شدید اصولگرایان قرار گرفته بود. او چندین بار در مصاحبه‌های خود از حجاب اختیاری برای بانوان دفاع کرده بود.

در جریان تظاهرات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ نیز فائزه هاشمی‌ رفسنجانی‌ مواضع به مراتب تند تری از پدر خود در قبال حکومت اتخاذ کرد، و چندین بار در گردهمایی‌های اعتراضی شرکت کرد. او دو بار توسط ماموران حکومت به دلیل شرکت در تظاهرات دستگیر شد، و سرانجام در دی‌ ماه سال گذشته به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس، و پنج سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی‌ و مطبوعاتی محکوم شد.

روز چهارشنبه ۳ مهر، خبرگزاری ایسنا به نقل از عفت مرعشی مادر فائزه و مهدی هاشمی‌، که به منظور انتقاد به بازداشت این دو به به زندان اوین مراجعه کرده بود نوشت: "اسامی دزدان را در دادگاه با حروفی مانند "چ"، "ر"، "د" و غیره بیان می‌کنند ولی اسم پسرم،‌ مهدی را در همه جا پر کرده‌اند و فریاد می‌زنند."

اشاره خانم مرعشی به دادگاه متهمان پرونده اختلاس مالی است، که اسامی متهمین با حرف اول نام و نام خانوادگی آنها به صدا در می‌‌آمد، اما ظاهراً چنین ملاحظاتی در موئید مهدی هاشمی‌ در نظر گرفته نشده بود.

برخی‌ ناظرین معتقدند با توجه به نفوذ سیاسی خانواده هاشمی‌ در ایران، بعید است که فرزندان هاشمی‌ مدت طولانی‌ در زندان به سر ببرند، و دستگیری آنها را کشمکش سیاسی در سطوح بالا جمهوری اسلامی تلقی‌ می‌‌کنند.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen