درباره من سلام به همهٔ خوانندگان محترم: نظر به اینکه وبلاگ قبلی من:"نگاه من نگاه" برای هموطنان مقیم

Sonntag, 30. September 2012

سیدمحمد خاتمی: با حصر موسوی و کروبی و رهنورد و این همه زندانیان سیاسی؛ چه انتخاباتی؟



چکیده :فرض کنیم ما بخواهیم در انتخابات شرکت کنیم؛ وقتی که خانم رهنورد و آقایان موسوی و کروبی در حصر هستند، این همه زندانی سیاسی داریم و پرونده های زیادی معلق مانده است، آیا بخش قابل توجهی از مردم نسبت به شرکت در انتخابات اشتیاق نشان می دهند؟ ما می گوییم نظارت در انتخابات که در قانون اساسی آمده است، آری، اما قیمومیت نه! نباید به نام نظارت بر مردم قیمومیت شود....

سیدمحمد خاتمی، رییس جمهور پیشین کشورمان در دیدار با جمعی از نیروهای اصلاح طلب و خانواده های شهدای مازندران تاکید کرد: فرض کنیم ما بخواهیم در انتخابات شرکت کنیم؛ وقتی که خانم رهنورد و آقایان موسوی و کروبی در حصر هستند، این همه زندانی سیاسی داریم و پرونده های زیادی معلق مانده است، آیا بخش قابل توجهی از مردم نسبت به شرکت در انتخابات اشتیاق نشان می دهند؟
وی با طرح این پرسش که آیا اصلاً انتخابات پرشور برگزار می شود؟ خاطرنشان کرد: ممکن است خود ما هم در گذشته اشتباهاتی کرده باشیم، اما بالاخره اگر می خواهیم انتخابات پرشور باشد باید فضا باز شود، فضای امنیتی از میان برود و نیروهای امنیتی ونظامی در امر انتخابات دخالت نکنند و این امر باید تضمین شود. ما می گوییم قانون اساسی به طور کامل و جامع مبنا باشد. قانون اساسی اصل ولایت فقیه دارد، فصل حقوق ملت هم دارد. ما می گوییم نظارت در انتخابات که در قانون اساسی آمده است، آری، اما قیمومیت نه! نباید به نام نظارت بر مردم قیمومیت شود.”
سید محمد خاتمی در این دیدار ضمن اشاره به وضعیت فعلی کشور و موضوع انتخابات آینده، به سوالات و ابهامت حضار پاسخ داد.
مشروح سخنان رییس جمهور پیشین کشورمان را به گزارش وب سایت رسمی او با هم می خوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته دفاع مقدس را گرامی می داریم و به روان پاک شهیدان درود می فرستیم و برای جانبازان و آزادگان آرزوی سربلندی و بهروزی می کنیم و به همه ایثارگران آفرین می گوییم و دفاع مقدس که مظهر ایمان، عزت، آرمان خواهی و دفاع از ارزش های انقلاب و تمامیت ارضی بود، بدون تردید همواره در خاطره ایران عزیز بزرگ خواهد ماند.
اجازه بدهید اندکی هم از جایگاه والای استان های شمالی کشور، نه تنها در جغرافیا –که البته مهم است- بلکه در تاریخ ایران زمین صحبت کنم. نقشی که این خطه در تثبیت و تقویت و اعتلای فرهنگی ایرانی- شیعی داشته بسیار مهم است و مطالبی که دوستان در این جلسه بیان کردند نماینده وزن و اعتبار مردم آن دیار است. این سخنان والا مطلب زیادی برای گفتن باقی نمی گذارد.
این را هم بگویم که یکی از خوشوقتی های من در انتخابات ۷۶ این بود که جناب آقای ناطق نوری که مازندرانی هم هستند، رقیب یا بهتر بگویم رفیقم بود.
نکته مهم دیگر این که اهل بیت علیهم السلام در شمال کشور و طبرستان و جبال جایگاه والایی داشته اند و این خطه یکی از مراکز مهم نشر معارف آن بزرگواران و نیز دفاع از راه و رسم مولی امیرالمؤمنین علیه السلام و اهل بیت پیامبر اسلام بوده است.
اکثریت مردم ما شیعه هستند و غیرشیعیان ایرانی هم در ارادت به اهل بیت (ع) ممتاز هستند. انقلاب ما هم اسلامی بود؛ اسلامی که از مسیر اهل بیت می گذرد. آن چه شیعه راستین را در تاریخ پرآوازه می کند دو چیز است؛ عقلانیت و عدالت. در تاریخ به ما شیعیان “رافضی” هم گفته اند، زیرا جریانات افراطی وجود داشتند که خواستار روشهای براندازانه و تند بودند که ترکش آن نوع نگاه به شیعیان جعفری هم برخورد کرده است؛ در حالی که ائمه ما با همه شایستگی داعیه روی کار آمدن بدون خواست مردم را نداشتند و از توسل به شیوه های خشن و ناپسند برای رسیدن به هدف سخت پرهیز می کردند و پرهیز می دادند که این مساله بسیار مهمی است. روش اهل بیت این بود که مردم را رشد فکری بدهند تا آنجایی که به فرموده امیرالمونین(ع) «لولا حضور الحاضر وقیام الحجه بوجود الناصر وما اخذ الله على العلماء الا یقاروا على کظه ظالم ولا سغب مظلوم، القیت‏حبلها على غاربها ولسقیت آخرها بکاس اولها» (اگر حضور حاضرین نبود و اگر به سبب وجود یاران، حجت‏بر من تمام نمى‏شد و…، حکومت و زمامدارى را نمى‏پذیرفتم). اصلا روش ائمه ما روشی بوده است که مردم باید بخواهند تا حتی فرد شایسته مورد تائید خدا که منصوب هم هست، حکومت کند. و می بینیم که ائمه ما در مقطعی حساس که بنی امیه در حال زوال بودند و می توانستند عده و عُّده جمع کنند و حکومت ظاهری را بگیرند، اما این کار را نکردند؛ زیرا مردم خودشان باید بخواهند و تا زمانی که آنها رشد نکنند و به میدان نیایند حکومت حق برقرار نمی شود. به اعتقاد ما شیعیان حکومت مطلوب حکومتی است که “معصوم” در راس آن باشد. و معصوم هم می گوید اگر مردم رضایت بدهند و بخواهند حکومت می کند. امام علی(ع) می گویند که اگر مردم نخواهند روی کار نمی آیم. امام خمینی(ره) هم در پیام مربوط به اصلاح قانون اساسی در این زمینه صراحت دارند و می گویند ” از آنجا که مجتهدی که رهبر می شود و مورد انتخاب خبرگان ملت است و خبرگان منتخب ملت هستند، او بالضروره مورد قبول مردم و رأی او نافذ است” (بدین مضمون). یعنی اگر مردم کسی را نخواهند، او در اوج علم، عدالت و کمالات حکمش نافذ نیست. این، دیدگاه شیعی است؛
اما عقل و عدل. شما می بینید که فسلفه و علوم عقلی در شیعه-با وجود همه محدودیتها- رشد کرد و اگر دانشمندان شیعه نبودند، علوم عقلی اسلام خیلی ضعیف و لاغر بود.
و نیز عدلی که در اسلام هست و امیرالمومنین (ع) بیان می کند، فقط در اقتصاد نیست. البته این طرز تلقی بیشتر به خاطر مسائلی است که در اواخر قرن نوزدهم و قرن بیستم در دنیا پیش آمد و واقعا ظلم های بزرگی به بخش های مختلف جامعه شد و این طور تصور شد که پایه ظلم ها و مشکلات بخصوص در قرون اخیر سرمایه داری است و درمان درد هم سوسیالیسم و کمونیسم است. خوب از آن به بعد مسأله عدالت اقتصادی همه چیز را بخصوص در جهان سوم تحت الشعاع قرار داد و به عدالت هم که امری جامع است ظلم شد. در حالی که عدالت در نظر اسلام و امام علی بسیار وسیع تر از عدالت اقتصادی است. البته عدالت اقتصادی مهم است، ولی همه چیز نیست. بخصوص اگر این طور تلقی شود که عدالت عبارت است از توزیع سرمایه های ملی و سرمایه بین نسلی به صورت یک بار مصرف میان جامعه.
عدالت اسلامی و شیعی خیلی وسیع تر از این است؛ اگر انسان در ذات خودش و به عنوان مخلوق خدا کریم است، حفظ کرامت انسان از مصادیق بزرگ عدالت است. اگر انسان طبق خواست خداوند و با دید صحیح اسلامی حاکم بر سرنوشت خویش است، دفاع از آزادی و رای او عین عدالت است. بی عدالتی این است که رای او محدود شود، حقوق او زیر پا گذاشته شود، بی عدالتی این است که در همه عرصه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و قضایی و عقایدی به ایشان ظلم شود.
شیعه از سوی دیگر براساس عملکرد پیشوایان بزرگ همیشه اهل وحدت بوده اند و بزرگان اهل سنت هم افتخار می کردند که شاگرد امام جعفر صادق (ع) هستند. امامان بزرگ اهل سنت ابوحنیفه، مالک، شافعی و احمد بن جنبل همگی اظهار محبت و ارادت به اهل بیت داشتند. یکی به خاطر دفاع از اهل بیت شلاق می خورد، دیگری به زندان می افتد. جناب شافعی هم می گوید “اگر حب اهل بیت، رافضی بودن است؛ من اولین رافضی هستم”. رابطه شیعه و سنی اینگونه است یا باید باشد. جمهوری اسلامی هم متعلق به همه مذاهب و اقوام و گروه ها است و خوشبختانه انقلاب ما منشاء تأسیس جمهوری اسلامی شد. یعنی اسلام در این انقلاب با جمهوری و جمهوریت سازگار است . یکی از وظایف عمده ما هم اثبات و دفاع از این مطلب است. تعبیر یکی از دوستان درست است که نباید بگوییم حرکتهای حکومت عین نظام و انقلاب است تا اگر بچه ما رفتار بنده رئیس جمهوری را ببینید بگوید اسلام همین است. و برای رفع این سوء تفاهم باید نقد نظام و حکومت آزاد باشد. و در این برهه حساس این که طرفداران و مدافعان واقعی جمهوری و اسلام سازگار با آن باید با مردم تماس داشته باشند و مدام این را توضیح دهید.
ما واقعا نمی خواهیم برای قدرت تلاش کنیم و زمینه آن هم الان فراهم نیست، زیرا راه مطلوب رفتن از مسیر فعالیت های مدنی است که متأسفانه خیلی از راه ها بسته شده است. می خواهیم در صحنه حضور داشته باشیم و از اسلام و انقلاب و حقوق و حرمت مردم دفاع کنیم و از روشهای موجود انتقاد کنیم؛ اگر راه فعلی درست است چرا جلو مخالفان و منتقدان گرفته می شود. البته اگر انتخابات آزاد برگزار شود و نقدها هم بشود، مردم انتخاب می کنند. هرکسی هم که آنها انتخاب می کنند مسؤولیت را می پذیرد و مردم هم مسؤول انتخاب خود هستند. همه ما مردمان عادی هستیم که مردم انتخاب می کنند و هزینه آن را هم می دهند و اگر درست نبود، ۴ سال بعد کس دیگری را انتخاب می کنند. این آزادی انتخاب است که برای ما مهم است نه اینکه چه کسی انتخاب می شود. بخصوص نسلی که وابستگی عاطفی شدید به انقلاب دارد، نگران این است که مبادا نسل جدید در مورد اسلام و انقلاب فکر بدی کند.
من بارها گفته ام که حذف اصلاح طلبان و همه منتقدانی که عملاً پای بند قانون اساسی هستند، زمینه دادن به کسانی است که می خواهند اصل انقلاب و جمهوری اسلامی نباشد. جدا کردن نسل جوان از اصلاح طلبان و جلوگیری از ارتباط تشکیلاتی آنان، به نفع حکومت نیست و به زیان همه است. در چنین شرایطی جریان هایی بخصوص برای نسل جوان محور و مطلوب می شوند که نه درد اسلام دارند و نه درد ایران.
حالا فرض کنیم ما بخواهیم در انتخابات شرکت کنیم؛ وقتی که خانم رهنورد و آقایان موسوی و کروبی در حصر هستند، این همه زندانی سیاسی داریم و پرونده های زیادی معلق مانده است، آیا بخش قابل توجهی از مردم نسبت به شرکت در انتخابات اشتیاق نشان می دهند؟ و آیا اصلاً انتخابات پرشور برگزار می شود؟ ممکن است خود ما هم در گذشته اشتباهاتی کرده باشیم، اما بالاخره اگر می خواهیم انتخابات پرشور باشد باید فضا باز شود، فضای امنیتی از میان برود و نیروهای امنیتی ونظامی در امر انتخابات دخالت نکنند و این امر باید تضمین شود. ما می گوییم قانون اساسی به طور کامل و جامع مبنا باشد. قانون اساسی اصل ولایت فقیه دارد، فصل حقوق ملت هم دارد. ما می گوییم نظارت در انتخابات که در قانون اساسی آمده است، آری، اما قیمومیت نه! نباید به نام نظارت بر مردم قیمومیت شود.
اگر اصل ۵۶ قانون اساسی که حق حاکمیت ملت بر سرنوشت را به رسمیت می شناسد مبنا باشد، هرکس در این کشور در چارچوب قانون عمل کند از تمام حقوق یک شهروند جمهوری اسلامی از جمله انتخاب شدن و انتخاب کردن برخوردار است. البته می توان از همین قانون اساسی هم انتقاد کرد، ولی براندازی نکرد. ولی امروز اگر کسی انتقاد داشت و بیان کرد می گویند این فرد التزام به اسلام و قانون اساسی ندارد و لذا ردصلاحیت می شود! مگر ساده است که ما اینگونه حکم کنیم؟ کسی که به قانون اساسی در عمل پای بند است باید از تمام حقوق شهروندی برخوردار باشد. مگر امام نگفت حتی مارکسیستها به شرط عدم توطئه آزادند.
اتفاقا اگر فضا باز شود و هرچه به این سو برویم، هم انقلاب محفوظ می ماند، هم بدبینی ها کم می شود، هم عقلانیت. خدا را شکر می کنم که با وجود همه سرکوبها و مشکلات و تنگناها، تفکر اصلاح طلبی جایگاه خوبی را در جامعه دارد. البته من هم معتقدم که افت پیدا کرده است و در دو، سه سال اخیر بعضی از جوانان از اصلاح طلبان ناامید شده اند و میگویند چه چیزی اصلاح شود؟ ما هم میگوییم راهی جز اصلاح طلبی نداریم و براندازی را نمی خواهیم و با کسانی هم که آن را می خواهند رابطه نداریم. تازه اگر خدای ناخواسته اوضاع به هم بخورد وضع همه بدتر خواهد شد. باید همین چارچوب حفظ شود اما نباید دایره نظام را تنگ کرد تا افراد بیشتری خود را درون آن حس کنند و از منابع کشور هم استفاده بهتری شود.درست است که ما نباید در برابر مطامع بیگانه تسلیم شویم، اما دامن زدن به دشمنی و هزینه گذاشتن روی دوش مردم که کار عاقلانه ای نیست. اینکه شعار عدالت بدهیم اما مردم روز به روز فقیرتر شوند صحیح نیست.
در ابتدای دیدار نیز شماری از حضار دیدگاههای خود را مطرح کردند که اهم مطالب بیان شده در پی می آید:
-انتقاد بدلیل عدم امکان رشد نیروهای ارزشی در کشور و انحصارطلبی، انزوای کشور، افزایش فساد و دین گریزی، فقر و..
-لزوم خودسازی و آمادگی نیروهای اصلاح طلب برای تقویت سرمایه های علمی و سیاسی و تاکید بر حضور اصلاح طلبان در صحنه نه برای کسب قدرت، بلکه برای بازگرداندن قطار به ریل انقلاب و درس گرفتن از تجربیات گذشته
-تاکید بر وجود یک محوریت در جریان اصلاحات برای هدایت نیروها و ابراز امیدواری برای دریافت نتیجه مثبت از انتخابات آتی ریاست جمهوری
-منتقد بودن بسیاری از خانواده های شهدا از وضعیت فعلی کشور و سیاستهای حاکم و در عین حال تاکید بر قرار داشتن در چارچوب نظام؛ تشکر بابت حضور در انتخابات مجلس نهم بدلیل تاکید بر قرارداشتن بر چارچوب نظام توسط چهره برجسته اصلاحات
-ضرورت ایجاد زنجیره های عمودی و افقی نیروهای اصلاحات و آمادگی نیروهای اصلاحات برای پرداخت هزینه در این راه
-علاقه مندی به ماندن در چارچوب انقلاب، با وجود تمام مشکلات موجود، ولی متأسفانه در محیط جوان و دانشگاه میان نسل امروز و نسل انقلاب فاصله زیادی ایجاد شده و بیشترین آسیب به گفتمان امام و انقلاب وارد می آید.
-مشکل اصلی در کشور، سوء فهم از غایت و هدف مورد نظر انقلاب اسلامی از سوی پاره ای از مصادر امور است؛ هدف عبارت بود از بهزیستی در دنیای امروز به علاوه تربیت نیروی طراز و این که جامعه دارای مزایای جوامع پیشرفته باشد. به علاوه مزایایی که دیگران فاقد آنند و ما آن را در اسلام می توانیم بیابیم. جامعه ای که در آن عدالت و آزادی در کنار یکدیگر و حق انتقاد نیز محفوظ باشد.
و علاوه بر این دچار سوء برداشت هم شدیم از جمله این که مشکل اصلی مردم مسائل اقتصادی (که بسیار مهم است ولی همه چیز نیست) دانسته شد و کرامت انسانی و تحکیم آزادی های اساسی مورد غفلت قرار گرفت و انتقاد کردن به مثابه از بین رفتن امنیت به حساب آمد و تحمل مخالفت و منتقد کاهش یافت و حاصل کار لطمه دیدن اعتماد اجتماعی است که انقلاب و جامعه را با مشکل روبرو می کند.
و نیز سوء فهم در غفلت از سرمایه اجتماعی و فقط توجه به سرمایه سیاسی از یک سو و مترادف دانستن وحدت با یکسان سازی و در نتیجه عدم تحمل رقیب از سوی دیگر.
-سخن رزمندگان دوران دفاع مقدس، بازگشت به ریل اصلی انقلاب است و انتخابات هم صرفا ابزاری برای احیای شعارهای انقلاب اسلامی است. لذا باید برنامه کلانی برای اصلاحات تدوین شود تا فعالیت اصلاح طلبان محدود به انتخابات نباشد.
-باید استراتژی و تاکتیکهای اصلاحات مشخص شود و سازمان ارتباطات اصلاح طلبان باید فعال شود.
-مشکلات معیشتی مردم و بویژه اقشار ضعیف، باعث دلسردی آنان می شود.

نامه مسعود باستانی و مهدی محمودیان به جوانفکر: خوشحالیم که به کهریزک نمی‌روید



 جرس: مسعود باستانی و مهدی محمودیان دو روزنامه نگار زندانی محبوس در زندانی رجایی شهر در نامه ای خطاب به علی اکبر جوانفکر با اشاره به یادداشت وی درباره زندانی شدن فرزندان هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرده اند: بر خلاف شما که مشتاق و مسرور از این بودید که مهدی هاشمی به سلول انفرادی برود و به مانند "بچه های مردم"در فشار باشد و به طور کلی شرایط نامطلوب و پرفشاری را تجربه کند ما خوشحالیم که شما بر خلاف بچه های مردم هنگام بازداشتتان به کهریزک منتقل نشدید و طعم باتوم و شکنجه های جسمی و روحی و جنسی را نچشیدید.  
این دو روزنامه نگار زندانی در نامه خود ابراز امیدواری کرده اند که جوانفکر از حقوق قانونی خود بهره مند باشد.
متن کامل این نامه که دراختیار ندای سبز آزادی قرار گرفته در پی می آید:
جناب آقای جوانفکر روز چهارشنبه و در پی بازداشت فرزندان رئیس مجمع تشخیص مصلحت جنابعالی در روزنامه ایران، جریده تحت امرتان یادداشتی تحت عنوان" بچه های هاشمی و بچه های مردم" نوشته بودید و تلویحا خواهان آن شده بودید که همان رفتاری که در قبال بچه های مردم می شود با فرزندان آقای هاشمی هم صورت گیرد و آنان نیز در همان شرایط بازجویی و یا زندان قرار گیرند.
شما به زیرکی و رندی خواهان آن شده بودید که مهدی هاشمی نیز مانند بسیاری از فرزندان ایران در سلولهای انفرادی نگهداری شود و روز پنج شنبه شنیدیم که متاسفانه حضرتعالی نیز برای گذراندن حبس کوتاه مدت خود بازداشت و روانه زندان شدید.گذشته از اینکه نوشته هایتان تا چه اندازه برخواسته از کینه ،بغض و منافع جناحیتان است ما بر خلاف شما که مشتاق و مسرور از این بودید که مهدی هاشمی به سلول انفرادی برود و به مانند "بچه های مردم"درفشار باشد و به طور کلی شرایط نامطلوب و پرفشاری را تجربه کند.ما خوشحالیم که شما بر خلاف "بچه های مردم" هنگام بازداشتتان به کهریزک منتقل نشدید و طعم باتوم و شکنجه های جسمی، روحی و جنسی را نچشیدید.خوشحالیم که شما بر خلاف "بچه های مردم "برای اعتراف به کار نکرده سیلی نخوردید ، سرتان به دیوار کوبیده نشد و سرتان داخل توالت برده نشد.خوشحالیم که تحت فشارهای خانوادگی قرار نگرفتید و برای اعتراف گیری از شما ،همسرتان به گروگان گرفته نشد.
خوشحالیم که شما بر خلاف "بچه های مردم "تحت بازجویی های شبانه و ضرب و شتم بازجویان هتاک قرار نگرفتید و دشنام نشنیدید. خوشحالیم که شما برخلاف "بچه های مردم "در دوران بازداشت و حتی در دوران زندان و حبس برای جدایی از همسرتان تحت فشار نیروهای امنیتی قرار نگرفتید.
خوشحالیم که شما برخلاف بسیاری از "بچه های مردم " از حق داشتن وکلای انتخابی برخوردار بودید و اجازه داشتید در مراحل دادرسی از آنها کمک بگیرید. خوشحالیم که شما برخلاف "بچه های مردم " تا نهایی شدن حکم قطعی اجازه فعالیت مطبوعاتی داشتید و در جراید دولتی قلم فرسایی کردید.
خوشحالیم که شما برخلاف "بچه های مردم " و همکاران زندانیتان در دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه محاکمه شدید و در دادگاه انقلاب برچسب متهم امنیتی نخوردید. خوشحالیم که "رئیس جمهور انتخابیتان"سرانجام سخنی در این باره گفتند و بالاخره از زندانی شدن یک روزنامه نگار ابراز تاسف کردند.
جناب آقای جوانفکر، همکار مطبوعاتی، با اینکه بارها از طریق رسانه های تحت امرتان روزنامه نگاران مستقل و منتقد را با بر چسب های جاسوس، عامل فتنه، منافق، عامل استکبار جهانی، ضد دین و ضد انقلاب مورد هتاکی قرار داده اید، با آنکه روزنامه نگاران دربند را محکومان امنیتی، مجرم و خائن لقب داده اید، ما از صمیم قلب از اینکه یک روزنامه نگار دیگر به لیست کسانی که به دلیل نوشتن، اظهار نظر و بیان عقاید خویش گرفتار حبس و زندان می شود بی نهایت متاسفیم و کماکان به تلاشهای خود برای رسیدن به جامعه ای آزاد که در آن هیچ کس به خاطر عقایدش در زندان نباشد ادامه می دهیم.
ما آرزو می کنیم شما در مدت حبس برخلاف "بچه های مردم" به صورت غیرقانونی به شهرستانهای دیگر تبعید نشوید. آرزو می کنیم شما بر خلاف "بچه های مردم "در دوران محکومیت از حقوق قانونی خود همچون مکالمه تلفنی، مکاتبه با اعضای خانواده ، آزادی مشروط ، مرخصی، ملاقات حضوری و دیگر حقوق یک زندانی بهره مند شوید.
ما آرزو داریم شما برخلاف "بچه های مردم" طبق قانون حق استفاده از روزنامه ها مجلات و کتابهای دلخواهتان را داشته باشید.
ما آروز داریم شما برخلاف "بچه های مردم" مثل زندانیان عادی حق تحصیل و استفاده از امکانات فرهنگی داخل زندان را داشته باشید.ما آرزو داریم که شما برخلاف" بچه های مردم " درصورت بیماری و نیاز به درمان تخصصی سریعا به بیمارستان منتقل شوید و ماه ها منتظر مجوز قضایی دادستانی نمانید.
ما آرزو داریم برخلاف" بچه های مردم" حقوق و حتی مزایاتان قطع نشود، از محل کارتان اخراج نشوید تا خانواده تان دچار مشکلات مالی نشوند.
مهدی محمودیان - مسعود باستانی
زندان رجایی شهر کرج
 

اروپا و آمریکا آماده اعمال تحریم های سنگین تر علیه ایران



خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا آماده اعمال تحریم های سنگین تر علیه ایران هستند تا هم جلوی پیشرفت برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را بگیرند و هم نگذارند اسرائیل به ایران حمله کند.
             اروپا و آمریکا آماده اعمال تحریم های سنگین تر علیه ایران

به گفته دیپلمات های ارشد غربی، به نظر می رسد که پافشاری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بر لزوم تعیین «خط قرمز صریح» در مقابل برنامه هسته ای ایران، اقدام اروپا و آمریکا برای تحت فشار قرار دادن بیشتر ایران را تسریع کرده است.

گفت و گوی روز جمعه نتانیاهو و باراک اوباما نشان می دهد که اسرائیل و آمریکا درباره ایران به اجماع بیشتری دست یافته اند. اما درباره حمله یک جانبه اسرائیل علیه تاسیسات اتمی ایران و زمان آن هنوز تردیدهایی وجود دارد.

تحریم های جدید علیه ایران قرار است ابتدا از سوی اروپا به اجرا درمی آید. همزمان مذاکرات بین المللی برای متقاعد ساختن ایران به توقف برنامه هسته ای جریان خواهد داشت.

یک مقام ارشد غربی که به هیات بین المللی مذاکره کننده درباره برنامه اتمی ایران نزدیک است به خبرگزاری فرانسه گفت «قدم بعدی ما تشدید تحریم هاست». وزیران خارجه اتحادیه اروپا نیمه اکتبر در لوکزامبورگ در همین زمینه تشکیل جلسه خواهند داد.

این دیپلمات غربی می گوید «تحریم های جدید در حوزه مالی است». او که به شرط فاش نشدن نامش سخن می گفت همچنین گفته تصمیم قطعی درباره جزییات ساز و کار تحریم های جدید هنوز گرفته نشده است.

اقتصاد ایران در چند ماه گذشته و تحت تاثیر تحریم های اعمال شده بر صادرات نفت و عملیات بانکی به شدت آسیب دیده و به زانو در آمده است. ریال ایران هر روز بیشتر سقوط می کند و ارزش خود را روزانه از دست می دهد. در مقابل بهای مایحتاج اولیه و خوراکی در ایران تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.

با آن که اتحادیه اروپا از اول ماه ژوئیه خرید نفت ایران را ممنوع کرد اما بریتانیا، فرانسه و آلمان «متفق القول» خواستار اعمال تحریم های بیشتر اتحادیه اروپا بر ایران هستند.

کنگره آمریکا در ماه اوت گفت شرکت هایی که با بخش صنعت نفت و گاز ایران همکاری می کنند، برای شرکت ملی نفت ایران بیمه نامه صادر می کنند، تانکرهای نفت به ایران می فروشند و یا با برنامه هسته ای و غنی سازی اورانیوم ارتباط دارند مجازات می شوند.

یک دیپلمات دیگر غربی گفته است که همیشه جا برای سختگیری های بیشتر هست. او گفت هدف دولت ایران است و نه مردم این کشور.

سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی امسال سازمان ملل متحد در نیویورک بسیاری را به هراس انداخت. او هشدار داد که ایران می تواند تا نیمه ۲۰۱۳ – یک سال دیگر- به مواد لازم برای ساخت بمب اتم دست یابد و خواستار کشیدن خط قرمز برای متوقف کردن غنی سازی اورانیوم در ایران شد.

نخست وزیر اسرائیل گفت که تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای تصمیم گیری صبر می کند اما شماری از مقامات اسرائیلی می گویند بیش از این نمی توانند منتظر تاثیر تحریم ها باشند.

دنی آیالون، معاون وزیر خارجه اسرائیل هفته پیش گفت: «ایران در آستانه ورشکستگی است و مخالفت علیه روحانیون روبه افزایش است اما این تحریم ها نتوانسته صاحبان قدرت در تهران را از پیشبرد اهداف هسته ای شان بازدارد. »

دولت آمریکا می گوید می خواهد از طریق دیپلماتیک با ایران برخورد کند و تا جای ممکن از ورود به رویکرد نظامی خودداری کند.

در این میان، یووال استنیتص، وزیر دارایی اسرائیل روز یکشنبه به رادیو اسرائیل گفت در نتیجه تحریم های بین المللی، اقتصاد ایران به سوی فروپاشی پیش می رود. با آن که برخی مقامات اسرائیلی خواستار حمله نظامی به ایران هستند اما تنگنای اقتصادی در ایران، آنان را واداشته تا به تاثیرگذاری تحریم ها اعتراف کنند. آقای استنیتص در این باره گفت: «تحریم ها طی سال گذشته پیشرفت داشت. اقتصاد ایران هنوز سقوط نکرده اما در آستانه سقوط است. تا آخر سال ۲۰۱۲ خسارت مالی ناشی از نبود درآمد نفت به اقتصاد ایران، به ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.»

یک سند وزارت خارجه اسرائیل که هفته گذشته به بیرون درز کرد می گوید تحریم ها صدمات عمیق و فراتر از حد انتظار به اقتصاد ایران زده اند و مردم عادی زیر بار تورم خم شده اند. هر چند این مسئله تغییری در سیاست های اتمی تهران نمی دهد.

سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا، ایالات متحده و روسیه که نمایندگان جامعه جهانی در مذاکرات اتمی با ایران هستند تاکنون نتوانسته اند به نتیجه ای ملموس در این مذاکرات برسند.

کارشناسان این کشورها هفته گذشته در نیویورک ملاقات کردند و یک بار دیگر از ایران خواستند تا «بی درنگ» ثابت کند که برنامه اتمی اش صلح آمیز است. آنان قرار است به زودی در لندن ملاقات کنند.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت برای تصمیم گیری درباره مذاکرات بیشتر با ایرانی ها تماس خواهد گرفت.

حمایت علنی از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و گروه های مسلح اسلامگرا در منطقه نیز، مزید بر علت شده و کشورهای غربی را بر آن داشته تا مواضع شدیدتری علیه ایران اتخاذ کنند.

Samstag, 29. September 2012

دو فرزند رفسنجانی در زندان؛ کشمکش در سطح بالا



آوینار رجبی، خبرنگار وبسایت تهران‌بورو در تهران که با نام مستعار می‌نویسد، در این گزارش به معناهای ضمنی بازداشت دو فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی پرداخته است.
نزاع سیاسی میان حاکمان جمهوری اسلامی و خانواده رفسنجانی، این هفته با اسارت مهدی و فائزه هاشمی‌ رفسنجانی، فرزندان رئیس جمهور سابق ایران وارد مرحله تازه‌ای شد.

مهدی هاشمی‌ روز دوشنبه، یک روز پس از بازگشت به ایران از انگلستان، به اتهام دست داشتن در نا آرامی‌های پس از انتخابت سال ۱۳۸۸، و فساد مالی‌ بازداشت شد. فائزه رفسنجانی‌ نیز شنبه شب توسط ماموران حکومتی دستگیر شد.

نزاع سیاسی حکومت جمهوری اسلامی با خانواده رفسنجانی‌ به دنبال انتخابات جنجال بر انگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ وارد مرحله تازه‌ای شد. برخی‌ از اصولگرایان حامی‌ سرسخت محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله خامنه‌ای، به دلیل عدم اتخاذ موضع صریح اکبر هاشمی‌ رفسنجانی‌ علیه حرکت اعتراضی به نتایج انتخابات، موسوم به جنبش سبز، به وی حمله‌های بی‌ سابقه‌ای کردند و خواستار پاسخگویی وی شدند.  اما قدرت و نفوذ سیاسی آقای رفسنجانی‌ چنان بود، که شخص وی تا حد زیادی از برخورد سرسختانه حکومت در امان بود. در عوض فرزندان وی، که موضع‌های تند تری از پدرشان در قبال حکومت اتخاذ کرده بودند، از این امنیت برخوردار نبودند.

مهدی هاشمی‌ رفسنجانی‌، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴، به طور رسمی‌ به عنوان  مسول کمپین تبلیغاتی اکبر هاشمی‌ رفسنجانی‌ فعالیت می‌‌کرد. او در یک مصاحبه با روزنامه یو اس‌ ا تودی، پیش‌بینی کرد که در صورت پیروزی آقای احمدی‌نژاد احزاب سیاسی کشور به سمت یک دست شدن خواهند رفت و آزادی نقد نیز از بین خواهد رفت.

او همچنین طی‌ این مصاحبه عنوان کرد که در صورت پیروزی، آقای رفسنجانی‌ به دنبال تضعیف جایگاه ولی‌ فقیه در قانون اساسی خواهد بود، و این جایگاه به یک مقام نمادین مانند «پادشاه انگلستان» تبدیل خواهد شد. این گفته وی منجر به حمله شدید رسانه‌های حامی‌ رهبر از مهدی هاشمی‌ در آن زمان شد.

در اوائل ۱۳۸۶، هنگامی که مدیر عامل شرکت نفتی‌ توتال، به اتهام پرداخت حدود ۶۰ میلیون دلار رشوه به مسئولین ایرانی‌ بازداشت شد، بسیاری مهدی هاشمی‌ که آن زمان در صنعت نفت ایران فعال بود را متهم به دریافت مقدار قابل توجهی‌ از این وجوه کردند.

در انتخابات ۱۳۸۸ نیز مهدی هاشمی‌ رفسنجانی‌ از میر حسین موسوی اعلام حمایت کرد، و مدیریت کمیته صیانت از آرا، نهادی که برای نظارت بر عملکرد وزارت کشور در برگزاری انتخابت تشکیل شد را به عهده گرفت. گزارشات منتشر شده از سوی این کمیتهٔ، مدّعی وجود تقلب گسترده در انتخابت ۱۳۸۸ شدند، که این امر باعث خشم بیش از پیش اصولگرایان طرفدار آقای خامنه‌ای و احمدی‌نژاد شد.

فائزه هاشمی‌ نیز که یکی‌ از فعال‌ترین سیاستمداران زن در جمهوری اسلامی به شمار می‌‌رود، شنبه شب به زندان اوین منتقل شد. طبق نقل برخی‌ از نزدیکان خانواده رفسنجانی‌ به وبسایت روز اونلاین، مسئولین قضایی‌ عصر روز شنبه با خانم رفسنجانی‌ تماس گرفتند و از وی خواستند به زندان اوین مراجعه کند. گر‌ چه ظاهرا ماموران به وی اجازه داده بودند تا صبح روز بعد آزاد بماند، حدود ۱۱ شب به منزل وی رفتند او را بازداشت کردند.

فائزه هاشمی‌، نماینده مجلس در دورهٔ پنجم و مدیر مسئول سابق روزنامه زن، در گذشته به دلیل چند مصاحبه جنجالی مورد حمله شدید اصولگرایان قرار گرفته بود. او چندین بار در مصاحبه‌های خود از حجاب اختیاری برای بانوان دفاع کرده بود.

در جریان تظاهرات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ نیز فائزه هاشمی‌ رفسنجانی‌ مواضع به مراتب تند تری از پدر خود در قبال حکومت اتخاذ کرد، و چندین بار در گردهمایی‌های اعتراضی شرکت کرد. او دو بار توسط ماموران حکومت به دلیل شرکت در تظاهرات دستگیر شد، و سرانجام در دی‌ ماه سال گذشته به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس، و پنج سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی‌ و مطبوعاتی محکوم شد.

روز چهارشنبه ۳ مهر، خبرگزاری ایسنا به نقل از عفت مرعشی مادر فائزه و مهدی هاشمی‌، که به منظور انتقاد به بازداشت این دو به به زندان اوین مراجعه کرده بود نوشت: "اسامی دزدان را در دادگاه با حروفی مانند "چ"، "ر"، "د" و غیره بیان می‌کنند ولی اسم پسرم،‌ مهدی را در همه جا پر کرده‌اند و فریاد می‌زنند."

اشاره خانم مرعشی به دادگاه متهمان پرونده اختلاس مالی است، که اسامی متهمین با حرف اول نام و نام خانوادگی آنها به صدا در می‌‌آمد، اما ظاهراً چنین ملاحظاتی در موئید مهدی هاشمی‌ در نظر گرفته نشده بود.

برخی‌ ناظرین معتقدند با توجه به نفوذ سیاسی خانواده هاشمی‌ در ایران، بعید است که فرزندان هاشمی‌ مدت طولانی‌ در زندان به سر ببرند، و دستگیری آنها را کشمکش سیاسی در سطوح بالا جمهوری اسلامی تلقی‌ می‌‌کنند.

محمدعلی دادخواه، فعال حقوق بشر، برای تحمل هشت سال حبس روانه‌ی زندان شد



بنابر گزارش‌ها از ایران، محمدعلی دادخواه، وکیل دادگستری و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ایران، روز شنبه برای تحمل هشت سال حبس خود به زندان اوین رفت.
                                          محمدعلی دادخواه، فعال حقوق بشر، برای تحمل هشت سال حبس روانه‌ی زندان شد

مصطفی شعبانی، یکی از همکاران آقای دادخواه، روز شنبه به رادیو فردا گفت: «سه‌شنبه‌ی گذشته از دفتر اجرای احکام دادسرای اوین تماس گرفتند و ایشان را دعوت کردند که به آنجا مراجعه کند. گفته بودند چهارشنبه بیاید ولی ایشان وقت گرفتند و امروز مراجعه کردند و نهایتا در زندان ماندند».

آقای دادخواه به جرم «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «براندازی نرم و سخنگویی کانون مدافعان حقوق بشر» به هشت سال زندان محکوم شده است.

Freitag, 28. September 2012

اظهارات بی سابقه مطهری: چنین شخصی [احمدی نژاد] حتی یک روز هم نباید در قدرت باقی بماند



علی مطهری در اظهاراتی بی سابقه در مورد احمدی نژاد گفت: چنین شخصی حتی یک روز هم نباید در مسند قدرت باقی بماند.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی «انتخاب» Entekhab.ir ؛ این نماینده مجلس که از او به عنوان جدی ترین مخالف احمدی نژاد یاد شده و سابقه اجرای طرح سئوال از رییس جمهور را در کارنامه خود دارد، روز چهارشنبه قصد قرائت نطق پیش از دستور خود را داشته که به دلیل «درنیامدن قرعه به نام او» ، نتوانسته اظهارات خود را در مجلس به زبان بیاورد.
مطهری گفته است:  بعد از تصویب قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، زمانی که دولت از اجرای دقیق آن طفره رفت و خواستار آن شد که دستش در پرداخت یارانه‌ها باز باشد، یعنی قانون بی‌قانون، آن وقت بود که مجلس باید در مقابل آن می‌ایستاد و بر اجرای دقیق قانون پافشاری می‌کرد تا به این‌جا نمی‌رسیدیم. اما مجلس هشتم به نام «تعامل» و «حفظ وحدت» از اجرای قانون و پاسداری از حقوق مردم کوتاه آمد و در مقابل این قانون‌گریزی دم فرو بست.
وی اضافه کرد: خودمان حرمت قانون و مجلس را حفظ نمی‌کنیم و در نتیجه کار به آنجا می‌رسد که رئیس‌جمهور در مصاحبه اخیر تلویزیونی خود می‌گوید من قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص بدهم امضا و اجرا می‌کنم و قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص ندهم امضا و اجرا نمی‌کنم.
مطهری تاکید می کند: این یعنی استبداد و دیکتاتوری و به توپ بستن مجلس. چنین شخصی حتی یک روز هم نباید در مسند قدرت باقی بماند.
وی همچنین فاش کرده که برخی می گویند «چون این آدم [احمدی نژاد] جسور است و پرونده زیر بغل دارد ، باید بگذاریم دوره اش تمام شود» و از این طرز تفکر انتقاد کرده است. این نماینده مجلس اشاره نکرده که چه فرد یا گروهی معتقد به این نظر هستند.
به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ؛ متن کامل این نطق در پی می آید:
آنچه که این روزها از نابسامانی بازار ارز مشاهده می‌کنیم بیش از آن‌که ریشه در تحریم‌های اقتصادی غرب داشته باشد، ناشی از نحوه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌هاست. در سال گذشته درآمد حاصل از اجرای این قانون 28 هزار میلیارد تومان بود که طبق قانون، نیمی از آن می‌بایست صرف یارانه خانوارها می‌شد، در نتیجه به هر نفر حدود پانزده هزار تومان تعلق می‌گرفت. اما دولت با تخلف از قانون، مبلغ 43 هزار میلیارد تومان را فقط بین خانواده‌ها به صورت هر نفر 45500 تومان توزیع کرد و سهم تولید را نپرداخت و کسری پانزده هزار میلیارد تومان را نیز به‌طور غیرقانونی از محل فروش نفت برداشت کرد.

در نتیجه اکنون دولت به صورت مستاجری درآمده است که در پایان هر ماه باید اجاره سنگینی را به موجر پرداخت نماید و روزهای آخر ماه را در هول و هراس به سر می‌برد. زمانی که میزان فروش نفت بالا بود دولت مشکل چندانی نداشت اما وقتی با کاهش فروش نفت مواجه شد مجبور به بازی کردن با قیمت ارز از طریق عرضه نکردن موقت به بازار شد تا مابه‌التفاوت قیمت ارز آزاد و ارز ساختگی مرجع را صرف پرداخت و احیانا افزایش یارانه‌ها نماید. در این ماجرا مجلس نیز مقصر است.
بعد از تصویب قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، زمانی که دولت از اجرای دقیق آن طفره رفت و خواستار آن شد که دستش در پرداخت یارانه‌ها باز باشد، یعنی قانون بی‌قانون، آن وقت بود که مجلس باید در مقابل آن می‌ایستاد و بر اجرای دقیق قانون پافشاری می‌کرد تا به این‌جا نمی‌رسیدیم. اما مجلس هشتم به نام «تعامل» و «حفظ وحدت» از اجرای قانون و پاسداری از حقوق مردم کوتاه آمد و در مقابل این قانون‌گریزی دم فرو بست.

خودمان حرمت قانون و مجلس را حفظ نمی‌کنیم و در نتیجه کار به آنجا می‌رسد که رئیس‌جمهور در مصاحبه اخیر تلویزیونی خود می‌گوید من قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص بدهم امضا و اجرا می‌کنم و قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص ندهم امضا و اجرا نمی‌کنم؛ و این یعنی استبداد و دیکتاتوری و به توپ بستن مجلس. چنین شخصی حتی یک روز هم نباید در مسند قدرت باقی بماند، نه این‌که بگوییم باید کاری کنیم که دوره‌اش به پایان برسد چون آدم جسوری است و پرونده‌هایی زیر بغل دارد.

مجلس باید بر اجرای دقیق قانون خود پافشاری کند، نباید ریالی اضافه بر درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی، به یارانه‌ها اختصاص یابد، چه رسد به این‌که بخواهند میزان فعلی یارانه‌ها را که با تخلف قانونی تامین می‌شود به سه برابر افزایش بدهند و احیاناً مقاصد انتخاباتی نیز در کار باشد. این در حالی است که رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود با اعضای هیئت دولت، مشکل گرانی را ناشی از افزایش نقدینگی در جامعه دانستند و راه‌هایی را برای کاهش نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید پیشنهاد کردند.

مسئله تغییر اساسنامه صندوق تامین اجتماعی و تبدیل صندوق به سازمان، مسئله‌ای قابل تامل است. صرف‌نظر از این‌که این کار وجاهت قانونی داشته یا نداشته -که لازم است رئیس مجلس براساس اصل صد و سی و هشتم قانون اساسی درباره آن اظهارنظر کنند- چرا باید برای حفظ یک فرد در مقام ریاست یک مجموعه، اساسنامه آن را تغییر دهیم؟ اگر این کار، کار لازمی بوده چرا قبلا انجام نشد؟

کشور را نباید با لجاجت اداره کرد. تعدادی از نمایندگان نسبت به انتصاب فردی به ریاست صندوق تامین اجتماعی که در قوه قضاییه چند پرونده دارد و برای رسیدگی به پرونده‌هایش از قضاوت تعلیق شده است اعتراض داشتند و آن را مغایر با قانون ساختار تامین اجتماعی می‌دانستند، دیوان عدالت اداری نیز طی حکمی نظر آنها را تایید کرد.دولت به جای آن‌که حکم دیوان را اجرا کند، اساسنامه صندوق تامین اجتماعی را تغییر داد، یعنی دور زدن قانون و دهن‌کجی به قوه قضاییه و کاری شبیه حیله‌های شرعی که در مسئله ربا به کار می‌برند.

حال جالب است که به سرعت، بودجه‌هایی به سازمان تامین اجتماعی تزریق می‌شود تا مشکلات آن در باب بازنشستگان و مستمری‌بگیران حل شود، همه برای حفظ یک فرد در رأس این سازمان.

البته ما از حل مشکلات معیشتی این اقشار خوشحال می‌شویم ولی سوال این است که چرا قبلا این بودجه‌ها اختصاص نمی‌یافت و چرا در موارد دیگر مانند متروی تهران مطالبات قانونی آنها پرداخت نمی‌شود. گذشته از دو میلیارد دلارِ قانون تسهیلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها که دو سال است پرداخت نشده است
از مصوبات مجلس در بودجه سال 91 برای متروی تهران درباره یارانه بلیت و خرید واگن و مانند آن نیز حتی یک ریال پرداخت نشده است و این یعنی یک بام و دو هوا و سیاست رفاقت در یک جا و لجاجت در جای دیگر.

Donnerstag, 27. September 2012

مطهری برای سوال از احمدی‌نژاد ۴۰ امضا جمع‌آوری کرده است



نماینده فلاورجان می‌گوید علی مطهری تاکنون بیش از ۴۰ امضا برای راه‌اندازی مجدد طرح سوال از رئیس‌جمهوری جمع‌آوری کرده است.
ناصر موسوی لارگانی چهارشنبه پنجم تیرماه به خبرگزاری فارس گفت که علی مطهری، نماینده اصولگرای منتقد دولت در حال جمع‌آوری امضا برای طرح سوال از رئیس‌جمهوری است.

پیش از این رمضان شجاعی، نماینده ساری با تاکید بر این‌که خود نیز طرح سوال از رئیس‌جمهوری را امضا کرده، آقای مطهری را یکی از طراحان این طرح معرفی کرده بود.

به گفته رمضان شجاعی، به دنبال وضعیت به وجود آمده در اقتصاد کشور و رشد بی‌رویه قیمت ارز در بازار و نابسامانی آن، جمعی از نمایندگان در صدد برآمدند در این‌باره از رئیس جمهوری سوال کنند.

او اضافه کرد: وزیر اقتصاد درخصوص وضعیت ارزی پاسخگو نیست و از نظر قانونی هم نمی‌توانیم از رییس بانک مرکزی سوال کنیم. بنابراین تصمیم گرفته شد تا از رییس جمهوری سوال شود.

با وجود این علی مطهری و دیگر طراحان سوال از رئیس‌جمهوری باید بیش از ۳۰ امضاء دیگر جمع‌آوری کنند. طبق اصل ۸۸ قانون اساسی هرگاه یک چهارم نمایندگان مجلس طرح سوال از رئیس‌جمهوری را ارئه کنند، رئیس‌جمهوری ایران یک ماه فرصت دارد که در مجلس حاضر شود و به سوال مطرح شده، جواب دهد.

در حال حاضر مجلس ایران، ۲۹۰ نفر نماینده دارد و بنا‌بر این، نصاب یک‌چهارم این مجلس، ۷۳ نفر است.

خبر جمع‌آوری امضا برای سوال از رئیس‌جمهوری در حالی منتشر می‌شود که اسفندماه گذشته، برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی، رئیس‌جمهوری ایران مجبور شد برای پاسخ دادن به سوال نمایندگان به مجلس بیاید.

اما نتیجه به مذاق نمایندگان مجلس هشتم خوش نیامد. آقای احمدی‌نژاد با لحنی خاص همراه با کنایه بار‌ها گفت که او و نمایندگان دارند شوخی می‌کنند و سوال‌ها را غیرمرتبط دانست.

پس از این جلسه بود که هفت نماینده مجلس احمد توکلی، حسین نجابت، پرویز سروری، الیاس نادران، حسین فدایی، زهره الهیان و علی زاکانی در بیانیه‌ای گفتند پاسخ‌های او «موجب وهن جمهوری اسلامی» شده و زمینه کدورت و اختلاف و کشمکش جدیدی را فراهم کرده است.

علی مطهری نیز با انتقاد از محمود احمدی‌نژاد تاکید کرد مجلس به دلیل شرایط جهانی فعلا «با او می‌سازد» و گرنه احمدی‌نژاد را استیضاح می‌کرد.

علی مطهری اما ساکت ننشست و فروردین ماه امسال، از طرح تازه و دو فوریتی خود با هدف ایجاد تغییرات در سوال از رئیس جمهوری خبر داد. جزئیات طرح «تغییر آئین‌نامه سوال و استیضاح رئیس‌جمهوری» اردیبهشت ‌ماه به تصویب نمایندگان رسید و مقرر شد که درصورت فرستادن شش سوال به قوه قضائیه، مجلس استیضاح رئیس‌جمهوری را در دستور کار خود قرار دهد.

این بخش از مصوبه با مخالفت شورای نگهبان روبه‌رو شد و درنهایت مجلس برای تامین نظر شورای نگهبان، مصوبه خود درباره نحوه سوال و استیضاح رئیس‌جمهوری را اصلاح کردند که بر اساس آن تبصره مربوط به طرح استیضاح رییس‌جمهوری از مواد ۱۹۶ و ۱۹۷ آیین نامه داخلی مجلس حذف شد.

Mittwoch, 26. September 2012

جامعه / حقوق اخراج به دلیل وابستگی خانوادگی به فعالان سیاسی



پس از اخراج از کار نرگس محمدی و برخی از اعضای سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران به دلیل فعالیت‌های مدنی، این بار مریم شربتدار قدس همسر فیض‌الله عرب سرخی از کار اخراج شد.
همسر فیض‌الله عرب سرخی عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بعد از ۱۹ سال کار در دفتر استعدادهای درخشان آموزش و پرورش از این دفتر اخراج شد.

مریم شربتدار قدس به دویچه‌وله گفت که پس از ماه‌ها بایکوت کاری و نسپردن کار به او، مدیر جدید این مرکز که در حقیقت معاون وزیر آموزش و پرورش است در نامه‌ای خطاب به خانم قدس نوشته که به‌وجود او در این مرکز نیازی نیست و پرونده او به کارگزینی ارجاع شده است.
نرگس محمدی به دلیل عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر از کار اخراج شده است
نرگس محمدی به دلیل عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر از کار اخراج شده است
خانم قدس می‌گوید: «این نوع عملکرد مشخصا سیاسی است چرا که من ۱۹ سال سابقه کار دارم و از نظر توانایی و اجرایی هیچگاه مشکلی نداشتم اما بعد از چندین ماه بیکار نگه داشتن من در این دفتر، حالا پرونده مرا به کارگزینی ارجاع داده‌اند».
به گفته‌ی خانم قدس از آنجا که او کارمند رسمی وزارت آموزش و پرورش است، به راحتی نمی‌توانند او را از این وزارتخانه اخراج کنند. در حال حاضر به او گفته شده که باید برای تدریس به یک مدرسه برود اما خانم قدس می‌گوید با توجه به آغاز سال تحصیلی این امکان نیز ضعیف است که مدرسه‌ای بخواهد در این زمان معلم جدید به‌کار گیرد.

از نرگس محمدی تا معلمان کرد

این اولین بار نیست که وابستگان یا خود فعالان سیاسی و مدنی با فشار در محل کار روبرو می‌شوند. نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر یک سال پیش از زندانی شدنش، در آبان ماه سال ۱۳۸۸ از شرکت بازرسی مهندسان ایران اخراج شد. دلیل اخراج وی عضویت او در کانون مدافعان حقوق بشر عنوان شد.
موریس باقری فعال دیگر ملی مذهبی نیز به خاطر فعالیت‌های سیاسی‌اش از کار اخراج شده است.

به گزارش سایت ملی مذهبی وی به دلیل این‌که در دوران بازجوئی خود از وضعیت اقتصادی کشور، مذاکرات هسته‌ای و وضعیت نرگس محمدی انتقاد کرده بود از کار اخراج شد.

اعضای سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران، معلمان و فعالان کارگری نیز از جمله دیگر گروه‌هایی هستند که در سال‌های اخیر به دلیل فعالیت‌های صنفی خود از کار بیکار شده‌اند.

کمپین "صدای معلمان دربند باشیم" نیز امروز چهارشنبه پنجم مهر، ۲۶ سپتامبر اسامی ۱۷ نفر از دبیران و معلمان شهرهای سقز، مريوان، بانه، قروه و موچش را منتشر کرد که بنا به اعلام اداره آموزش و پرورش استان کردستان از تدریس محروم شده‌اند.

Dienstag, 25. September 2012

واکنش هاشمی رفسنجانی به بازداشت فرزندانش



اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در واکنش به بازداشت فائزه و مهدی هاشمی، اظهار داشت که فرزندان وی با فرزندان مردم فرقی ندارند.
              واکنش هاشمی رفسنجانی به بازداشت فرزندانش

همچنین خانواده هاشمی رفسنجانی، فیلمی را منتشر کرده‌اند که در آن اکبر هاشمی رفسنجانی، با خواندن دعایی برای پسر خود، مهدی، وی را بدرقه زندان اوین می‌کند.

مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی، روز دوشنبه سوم مهرماه و ساعاتی پس از بازگشت به ایران، خود را به دادسرای زندان اوین معرفی کرد و همان جا بازداشت شد.

این در حالی است که خواهر وی، فائزه هاشمی نیز، شامگاه شنبه، اول مهرماه، از سوی ماموران امنیتی بازداشت و برای اجرای حکم شش ماه حبس خود به بند امنیتی زندان اوین منتقل شد.
 خبرگزاری فارس نوشته است که محسن هاشمی، در پاسخ به سئوالی درباره نظر پدرش در مورد بازداشت مهدی و فائزه گفت: «ایشان می‌گویند، بچه‌های من مثل بچه‌های بقیه افراد هستند و فرقی بین بچه های من با بچه مردم نیست.»

این خبرگزاری به نقل از محسن هاشمی می‌افزاید: «نظر ایشان این است که نباید تبعیضی صورت بگیرد و باید بدون تبعیض با فرزندان ایشان برخورد شود.»

محسن هاشمی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی جویای حال مهدی و فائزه است، گفت: «ایشان از بازداشت مهدی و فائزه نگران نیستند؛حاج آقا به این بحران‌‌ها عادت دارند.»

در همین حال، سایت بازتاب ویدئویی را منتشر کرده که در آن اکبر هاشمی رفسنجانی با به آغوش کشیدن فرزندش و خواندن دعای سفر از مهدی هاشمی خداحافظی می‌کند.

از سوی دیگر اکبر هاشمی رفسنجانی که از سوی آیت‌الله خمینی اداره جنگ را عهده‌دار شده بود، روز دوشنبه در دیدار با شماری از سربازان دوران جنگ خاطره‌ای از مهدی هاشمی و رفتن او به جبهه گفت که به نظر می‌رسد نقل این خاطره بی‌مناسبت با دستگیری وی نباشد.

بازگشت مهدی هاشمی در حالی صورت گرفته است که شماری از رسانه‌های اصولگرایان و نزدیک به نهادهای امنیتی، ضمن اینکه از بازداشت وی ابراز خرسندی کرده‌اند، بازگشت وی را توطئه دانسته‌اند.

سایت مشرق که گفته می‌شود نزدیک به نهادهای امنیتی است، مهدی هاشمی را عامل انگلیس معرفی کرده است؛ مشرق نوشته است مهدی هاشمی ماموریت پیچیده‌ای دارد و حتی از  «حذف فیزیکی افراد» در این «توطئه» سخن به میان آورده که از  این رهگذر اکبر هاشمی رفسنجانی «زخم» بخورد تا با نظام درگیر شود.

مشرق می‌نویسد: «رصد تحرکات مثلث شوم آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد آنان با درس ها و عبرت هایی که از فتنه  ۸۸ گرفته اند درصدد شعله‌ور کردن آتشِ چند فتنهء فراگیر تا پیش از برگزاری انتخابات یازدهم ریاست جمهوری هستند که بهانه ورود مهدی هاشمی می‌تواند زمینه‌های زبانه کشیدن چنین توطئه شومی را فراهم سازد. در این فرایند شیطانی حتی نباید از توطئه حذف فیزیکی افراد و سوژه‌های مورد نظر آنان نیز غافل بود. در این پروژه انگلیسی، هاشمی رفسنجانی باید به هر بها و بهانه‌ای زخمی شود.»

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت، به  ویژه پس از نامه پیش از انتخاباتش به آیت‌الله خامنه‌ای و هشدار وی نسبت تقلب و نیز آخرین نماز جمعه‌اش که خواستار بازگشت اعتماد مردم شده بود، مغضوب حامیان رهبر جمهوری اسلامی واقع شد.

فاطمه هاشمی، دختر اکبر هاشمی رفسنجانی که همراه مهدی و یاسر هاشمی  روز یکشنبه از دوبی به تهران پرواز کرده بود، نقل قولی از پدر خود به وبسایت کلمه گفته که پیش از این جایی منتشر نشده بود.

فاطمه هاشمی، با اشاره به بازجویی از خانواده هاشمی در فرودگاه و برخوردهای صورت گرفته به وبسایت کلمه گفت: «پدر من فردای انتخابات با همه ما اتمام حجت کردند و گفتند من می‌توانم مجیزگوی این ها شوم و شما بهترین زندگی را داشته باشید، ولی اگر بخواهم راه درست را بروم و آنچه را انجام دهم که خدا می‌پسندد و حق است، فشارها روی شما زیاد می‌شود و بازداشت می‌شوید. به شما تهمت می‌زنند و برایتان پرونده سازی می‌کنند. آیا اینها را تحمل می‌کنید؟ ما هم تاکید کردیم که ما همه را تحمل می‌کنیم شما راه درست را بروید. ما در کنارتان هستیم و صبر می کنیم.»

مهدی هاشمی که نام وی در دادگاه‌های موسوم به «انقلاب مخملی» نیز برده شده علاوه بر اتهامات امنیتی با اتهامات مالی نیز روبرو است.

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی هاشمی به خبرگزاری فارس گفته است، بخش اول بازجویی‌ از مهدی هاشمی ساعت ۱۷روز دوشنبه به پایان رسید و روز سه‌شنبه این بازجویی‌ ادامه خواهد یافت.

به گفته وکیل مهدی هاشمی از حضور وی در بازجویی‌های موکلش جلوگیری شده است.

                                    

اسکات لوکاس: فشار به خانواده هاشمی بدون رضایت رهبر امکان پذیر نیست



آیت الله علی خامنه ای و اکبر هاشمی رفسنجانی
پارسا پیلتن
بی بی سی

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با شخصی ترین چالش ممکن طی سه دهه اخیر روبرو شده و پاسخ او احتمالا مرزبندی جغرافیای سیاسی ایران را پررنگ تر می کند.
بازداشت فائزه و مهدی هاشمی رفسنجانی، فصل تازه ای از جنگ قدرت محافظه کاران تندرو با یکی از کهنه کارترین سیاستمداران جمهوری اسلامی را گشوده است.
در گفت و گو با اسکات لوکاس، استاد دانشگاه در بریتانیا و سردبیر وب سایت خبری "اندیورینگ آمریکا" که اخبار ایران را هم پوشش می دهد، ابتدا درباره علت افزایش فشارها به اکبر هاشمی رفسنجانی پرسیدیم.
فکر می کنم سه سال است که اعضای ارشد حکومت از جمله مقام های دفتر آیت الله خامنه ای کوشیده اند اکبر هاشمی رفسنجانی را مهار کنند، یعنی از زمان اعتراض ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ که آنها می ترسیدند آقای هاشمی بکوشد از مخالفان حمایت کند.
بعضی از این فشارها به شخص او بوده، از جمله حذفش از ریاست مجلس خبرگان، ولی خیلی از این فشارها را بر فرزندانش وارد کرده اند.
بازداشت دخترش فائزه و پسرش مهدی چیز جدیدی نیست. فائزه مدتهاست که مرعوب و تهدید شده و مهدی هم در تابستان ۲۰۰۹ به اتهام تقلب در انتخابات به زیان محمود احمدی نژاد و سوء استفاده مالی متهم شده بود. این اتهام در جریان آن محاکمه های دستجمعی بازداشت شدگان در اوت ۲۰۰۹ اعلام شد، زمانی که مهدی هاشمی خودش در بریتانیا بود.
پس همواره این فشارهای سیاسی بر آقای هاشمی رفسنجانی و بطور غیرمستقیم بر فرزندانش وجود داشته و حالا به هر دلیلی، در این هفته به اوج رسیده است.
در حالی که به انتخابات ریاست جمهوری آتی نزدیکتر می شویم، این فشارها بر خانواده هاشمی رفسنجانی تاثیری بر چشم انداز سیاسی ایران می گذارد؟
فکر می کنم هرچند می توانیم فشارهای گذشته برای مهار آقای هاشمی رفسنجانی را ارزیابی کنیم، ولی داریم به سمت آینده ای نامطمئن پیش می رویم زیرا شرایط بازی تغییر کرده است.
تهدید کردن بچه های او یک چیز است و به زندان انداختن هر دوی آنها یک چیز دیگر. برای من تعجب برانگیز بود که به سراغ فائزه رفتند تا دوره محکومیت شش ماهه اش را بگذراند، ولی شاید می خواستند از آن به عنوان هشداری به مهدی استفاده کنند که به ایران برنگرد، چون تا آنجا که من می دانم او از هفته پیش در دوبی بود.
حالا این سوال مطرح می شود که چرا مهدی هاشمی با وجود این که خواهرش را به زندان انداخته‌اند، به ایران برمی گردد؟ آیا آقای هاشمی رفسنجانی حکومت ایران را به دلیل به زندان انداختن فرزندانش علنا به چالش می کشد؟
بسته به واکنشی که طی چند روز آینده از او خواهیم دید، مشخص می شود که آیا جنگ قدرت داخلی در ایران شدیدتر می شود یا این که نوعی آتش بس نیم بند بین طرفین برقرار می شود، هر چند فرزندانش در زندان مانده اند.
فکر می کنید اعمال این فشارها، تاثیری روی محبوبیت اکبر هاشمی رفسنجانی در داخل ایران می‌گذارد؟
فکر می کنم مساله محبوبیت آقای هاشمی رفسنجانی را نمی توان به یک اکثریت موافق یا اکثریت مخالف تقلیل داد، زیرا شخصیتی فراجناحی دارد.
بعضی از محافظه کاران که می توان آنها را محافظه کاران میانه رو خواند، او را عملگرا می دانند، اما سایر محافظه کاران میانه رو هستند که عقیده دارند او از نظام سوء استفاده کرده است. بعضی می گویند او بهره برداری شخصی کرده و عده ای می گویند پسرش مهدی، سوء استفاده مالی کرده است.
بعضی از اصلاح طلبان هستند که از او خوششان می آید زیرا از نظام خواسته که حقوق معترضان را به رسمیت بشناسد و عدالت را اجرا کند. گروهی از اصلاح طلبان هم هستند که خیال می کنند حرف های او توخالی است.
گروهی هم حتی در جنبش سبز هستند که اکبر هاشمی رفسنجانی را به خاطر حمایتی که در تابستان ۲۰۰۹ از مخالفان کرد و مشروعیت نظام را به چالش کشید، می پسندند. اما خیلی ها هم در جنبش سبز هستند که فکر می کنند او به آنها خیانت کرده است، زیرا بعد از تابستان ۲۰۰۹ که از سوی رژیم تحت فشار قرار گرفت، بر مواضعش پافشاری نکرد.
برای همین، گروهی او را "آفتاب پرست" می نامند، زیرا بسته به اوضاع سیاسی، تغییر رنگ می‌دهد و فکر می کنم حمایت از او هم بر اساس اوضاع سیاسی تغییر می کند.
اگر او بتواند نشان دهد که دلیرانه مقابل رژیم ایستاده و نشان می دهد که آن حکومتی سرکوبگر و ظالم است، فکر می کنم آن وقت در انتخابات آینده، می تواند نیروی قابل ملاحظه ای باشد.
از طرف دیگر، شاید پایگاه لازم برای گرفتن چنین موضعی را نداشته باشد.
در حال حاضر از یک طرف مقام های جمهوری اسلامی می گویند ایران در مقابل فشار تحریم ها و تهدید جنگ متحد ایستاده و از طرف دیگر، شاهد این جنگ قدرت هستیم. ارزیابی شما به عنوان یک ناظر خارجی چیست؟
به نظرم این رژیم، نگران است، یا خیلی ها درون این رژیم نگرانند. منظورم نگرانی از حمله اسراییل نیست، بلکه فشار شدید تحریم ها و بالا رفتن تورم و تضعیف ریال است. همچنین نگرانی از شکاف ها در دل نظام - منظورم جنبش سبز نیست که علیه حکومت است - بلکه منظورم نزاع داخلی بین جناح های محافظه کار و بین سیاستمداران و روحانیون است.
مهمتر از همه، این رژیم نه تنها نگران بلکه چندپاره است. می دانم آیت الله خامنه ای می خواهد وضع را کنترل کند و می دانم فشارهای اخیر به خانواده هاشمی رفسنجانی بدون رضایت او امکان پذیر نیست. اما فکر می کنم نشانه هایی هست مبنی بر این که رژیم اظهارنظرهای ضد و نقیضی بیان کرده است.
همین مساله را در مورد سوریه دیدیم، زمانی که فرمانده سپاه اظهاراتی کاملا مغایر با وزارت خارجه ایران بیان کرد. یا فرماندهان سپاه می گویند علیه اسراییل دست به حمله پیش دستانه می زنیم ولی عناصری از رژیم با گروه پنج بعلاوه یک برای یافتن راه حل یا مصالحه صحبت می کند. همچنین این شکاف ها را در بحث های بسیار داغ میان دولت و مجلس بر سر مدیریت اقتصاد دیده ایم.
پس رژیم نگران و چندپاره است و همین موضوع، اهمیت جلوگیری از اوج گیری نفوذ اکبر هاشمی رفسنجانی را مضاعف می کند تا نه تنها آیت الله خامنه ای بلکه محمود احمدی نژاد و سایر سیاستمداران ارشد را به چالش نکشد.
آیا رهبران ایران متوجه هستند که سود و زیان این جنگ قدرت چقدر است؟
رژیم ایران در منگنه گیر کرده، زیرا در حالت عادی، استراتژی باید این باشد که در مقابل تهدید خارجی، با تاکید بر خطر دشمن خارجی، حمایت عمومی را پشت سر حکومت بسیج کنید.
پس درباره خطر اسراییل و آمریکا صحبت می کنید، از مردم می خواهید در اعتراض به فیلم ضد پیامبر اسلام به خیابان بروند، اما اگر مرتبا این خطر تهدید دشمن را برجسته کنید، آن را تقریبا واقعی می کنید.
به عبارت دیگر، با بیان این که ما نه تنها بر سر مساله اتمی بلکه به خاطر سوریه مقابل آمریکا می ایستیم، خود را منزوی می کنید. اگر در چنین وضعی ایران یاوری نداشته باشد، خود را به مخمصه انداخته است.
فکر می کنم رژیم ایران مثلا به دلیل شکست نسبی اجلاس سران غیرمتعدها، خود را گرفتار مخمصه کرده است.
همچنین رژیم ایران خودش را با مردم هم درگیر کرده، چون شما می توانید هر هفته از مردم بخواهید که از حکومت پشتیبانی کنند، ولی وقتی شکم مردم خالی باشد، این فراخوان ها توخالی می‌شود.

Montag, 24. September 2012

'گوگل و جی‌میل در ایران فیلتر می‌شوند'



به روز شده:  18:47 گرينويچ - 23 سپتامبر 2012 - 02 مهر 1391
گوگل
مقامات ایران علت فیلتر شدن سایت گوگل و سرویس جی‌میل را انتشار فیلم توهین‌آمیز نسبت به پیامبر اسلام اعلام کرده‌اند
به گزارش خبرگزاری ایلنا، عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه، که مسئول کنترل دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت است، اعلام کرده که سایت‌های گوگل و جی‌میل در سراسر کشور تا ساعاتی دیگر فیلتر خواهند شد.
آقای خرم‌آبادی گفته است این امر به دلیل "درخواست‌های مکرر مردم" انجام می‌شود.
به گفته او این درخواست‌ها واکنشی به انتشار فیلم "عصمت مسلمانان" است که چندی پیش بخش‌هایی از آن در سایت یوتیوب منتشر شده و به دلیل تمسخر پیامبر اسلام اعتراض‌ خشمگینانه مسلمانان را در چندین کشور مختلف به دنبال داشت.

نظر شما چیست؟

شما درباره دلایل ذکر شده برای فیلتر کردن سایت گوگل و سرویس جی‌میل، از جمله «درخواست‌های مکرر مردم» به علت «پخش فیلم موهن علیه پیامبر اسلام توسط این سایت» چه فکر می‌کنید؟
آقای خرم‌آبادی گفته سایت‌های گوگل و جی‌میل "تا اطلاع ثانوی" فیلتر خواهند شد.
مقامات ایران پیش از این نیز محدودیت‌های زیادی برای دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت ایجاد کرده‌اند، اما فیلتر کردن جی‌میل و گوگل یکی از شدیدترین این محدودیت‌ها خواهد بود.
بسیاری از کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی نسبت به فیلتر شدن این دو سایت اعتراض می‌کنند.

مادر مهدی هاشمی: اسم دزدان را مخفف می‌گویند اما نام پسرم را فریاد می‌زنند



عفت مرعشی مادر مهدی هاشمی رفسنجانی از احضار فرزندش به دادسرا انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، مهدی هاشمی از ساعت 9:45 دقیقه روز دوشنبه به همراه سیدمحمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع خود در دادسرای شهید مقدس که در کنار زندان اوین قرار دارد، حاضر شده است.
حضور مهدی هاشمی در دادسرای جرایم امنیتی به دلیل اخطار نماینده دادستان مبنی بر لزوم حضور وی در دادسرا ظرف 24 ساعت پس از بازگشت است که این مهم شامگاه روز یک‌شنبه به مهدی هاشمی در فرودگاه امام (ره) ابلاغ شده است.
 یاسر، محسن و فاطمه از اعضای خانواده هاشمی به همراه عفت مرعشی همسر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در محوطه بیرونی دادسرا در مقابل زندان اوین منتظر بیرون آمدن مهدی هاشمی از دادسرا هستند.
عفت مرعشی مادر مهدی هاشمی از احضار فرزند خود به دادسرا انتقاد کرد و گفت: اتهامی که وجود ندارد را می‌خواهند تفهیم کنند. به مردم اتهام می‌زنند، مردم اتهامی ندارند.
مادر مهدی هاشمی افزود: اسامی دزدان را در دادگاه با حروفی مانند "چ"، "ر"، "د" و غیره بیان می‌کنند ولی اسم پسرم،‌ مهدی را در همه جا پر کرده‌اند و فریاد می‌زنند.
 مهدی هاشمی هم‌چنان در دادسرای شهید مقدس حضور دارد و مشخص نیست تصمیم دادستانی درباره او چه خواهد بود.

اجرای حکم توهین کننده به فائزه هاشمی: سعید تاجیک هم به اوین رفت



فارس: سعید تاجیک که به جرم توهین به فائزه هاشمی به ۸ ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده بود، صبح امروز به زندان رفت.
صبح امروز حکم محکومیت فرد هتاک به خانواده هاشمی رفسنجانی اجرا و سعید تاجیک برای طی دوران محکومیت راهی زندان اوین شد.
بر اساس این گزارش، سعید تاجیک به جرم استفاده از الفاظ رکیک و توهین به ‌هاشمی رفسنجانی و ایجاد مزاحمت برای فائزه به 8 ماه حبس و 50 ضربه شلاق محکوم شده است.
فائزه هاشمی دختر دوم هاشمی رفسنجانی نیز که از سوی دادگاه انقلاب ‌به 6 ماه حبس و 5 سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی محکوم شد‌ه بود، شنبه هفته جاری به زندان اوین منتقل شد.

Sonntag, 23. September 2012

اعلام همبستگی حامیان مادران عزدار ایران، پارک لاله لندن با کمپین حمایت از معلمان در بند




جـــرس: حامیان "مادران عزدار ایران" پارک لاله لندن با صدور اطلاعیه ای با کمپین حمایت از معلمان در بند اعلام همبستگی کردند. آنان همچنین برنامه ماهانه خود را برای اطلاع رسانی از رنج معلمان کشور اختصاص می دهند.

بنا به گزارش های رسیده به جرس، متن بیانیه حامیان "مادران عزدار ایران" لندن / انگلستان به شرح زیر است:
پنج اکتبر مقارن است با روز جهانی معلم، با گرامیداشت یاد و نام فرزاد کمانگر، معلمی که در سال 1385 دستگیر و در سال 1389 اعدام شد ما حامیان مادران ،پارک لاله لندن هم صدایی خود را با خانواده های معلمان دربند اعلام می کنیم. برخی از معلمان کشور ما به خاطر شرکت در تجمعات صنفی و طرح خواست های صنفی و دموکراسی خواهی شان دربند هستند. به تعدادی ازاین زندانیان حکم اعدام داده اند و این در شرایطی برای معلمان اعمال می شود که اصول 26 و27 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عضویت درانجمن های دینی، صنفی وسیاسی را یکی از حقوق اساسی آحاد ملت ایران شناخته و کنوانسیون های بین المللی حقوق بشر نیز که دولت ایران به آنها پیوسته و متعهد اجرای شان شده است، بر این اصول پای می فشارد.

ما حامیان مادران ،پارک لاله لندن از تاریخ 8 تا 14 مهر ماه 1391 برابر با 29 سپتامبر تا 5 اکتبر 2012 هم صدا با مادران پارک لاله با صدای رسا می گوئیم پاسخ تاسیس اتحادیه صنفی نیز زندان نیست، و جای معلم در کلاس درس است نه در زندان ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی معلمان در بند هستیم.

حامیان مادران، پارک لاله لندن برنامه ماهانه خود را برای اطلاع رسانی از رنج معلمان کشور اختصاص می دهد شاید بتوان از این طریق رنج های معلمان ایرانی را به گوش جهانیان رساند.
کمپین حمایت از معلمان دربند، در شهریور ماه1391 در اطلاعیه خود به اسامی زندانیانی اشاره می کند که از از خرداد ماه 1388 تاکنون در زندان هستند. آنها هچنین اعلام می کنند که فهرست اسامی این زندانیان کامل نیست، زیرا افرادی به دلیل مشکلاتی که حکومت برای آنها فراهم می کند، حاضر به ارائه اطلاعات لازم نیستند.
ما حامیان مادران ،پارک لاله لندن هم صدایی خود را با کمپین حمایت از معلمان دربند اعلام می کنیم.
بیست سپتامبر 2012
حامیان "مادران عزدار ایران" لندن / انگلستان

رئیس سازمان زندان‌های ایران: فائزه هاشمی در زندان اوین است



خانم هاشمی در مصاحبه با مجله اینترنتی روزآن لاین گفته بود قوه قضاییه با "اراذل و اوباشی که به نام اسلام، انقلاب و ارزشها" دیگران را هدف حمله قرار می دهند برخورد نمی کند.

رئیس سازمان زندان‌های ایران اعلام کرده که فائزه هاشمی، فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بازداشت، به بند امنیتی زنان زندان اوین در تهران منتقل شده است.
غلامحسین اسماعیلی روز یکشنبه، دوم مهر به خبرگزاری مهر گفت که خانم هاشمی از سوی دادستانی بازداشت شده است.
پیش از این، منابع نزدیک به خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به بی‌بی‌سی فارسی گفتند که ماموران امنیتی ساعت یازده شب شنبه (اول مهر) به وقت تهران به منزل فائزه هاشمی، دختر آقای رفسنجانی رفته‌اند و "او را برای اجرای حکم با خود برده‌اند."
رئیس سازمان زندان‌های ایران گفته است که هنوز بند امنیتی زنان در زندان اوین وجود دارد که تعداد محدودی زندانی در آنجا حضور دارند و فائزه هاشمی نیز دوره محکومیت خود را در همین بند سپری می‌کند.
آقای اسماعیلی اضافه کرد: زنانی که اتهامات امنیتی دارند در این بند نگهداری می‌شوند و به زندان زنان در شهر ری منتقل نخواهند شد.
برخورد با 'اراذل و اوباش'
فائزه هاشمی دی ماه سال گذشته در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه حکومت به شش ماه حبس و پنج سال محرومیت از فعالیت های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.
ظاهرا پرونده اتهامی خانم هاشمی به مصاحبه با نشریه الکترونیکی روز آنلاین ارتباط دارد. خانم هاشمی در این مصاحبه از قوه قضاییه انتقاد کرده بود و گفته بود این قوه با "اراذل و اوباشی که به نام اسلام، انقلاب و ارزش‌ها" دیگران را هدف حمله قرار می‌دهند برخورد نمی‌کند.
برخی منابع همچنین به بی‌بی‌سی گفته‌اند که مهدی هاشمی، برادر فائزه هاشمی قصد دارد به زودی به ایران بازگردد.
مقام‌های قضایی ایران مهدی هاشمی را متهم می‌کنند که در اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ دست داشته است. شماری از مقام‌ها و رسانه‌های محافظه‌کار نیز خواهان بازداشت فوری او در فرودگاه تهران شده‌اند.
آقای هاشمی دخالت در آن ناآرامی‌ها را تکذیب کرده است. او در سال‌های اخیر به عنوان دانشجو، مشغول مطالعه در دانشگاه اکسفورد بوده است.
برخی از رسانه‌های ایران می‌گویند که اکبر هاشمی رفسنجانی رایزنی‌هایی را برای "محاکمه عادلانه" فرزندش با "برخی مقام‌های عالی‌رتبه" انجام داده است.
همزمان خبرگزاری فارس از قول محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی و فائزه هاشمی در ایران خبر داده بود اگر شنبه شب آقای هاشمی به ایران بازنگردد، سفرش برای مدتی به تاخیر خواهد افتاد.
این خبرگزاری گفته است که بامداد روز یکشنبه، دوم مهر، با به زمین نشستن پرواز دوبی به تهران و نبودن مهدی هاشمی در میان مسافران، "دانشجویانی" که در فرودگاه برای اعتراض به ورود او گردهم آمده بودند، فرودگاه را ترک کرده‌اند.

Samstag, 22. September 2012

پورمحمدی: ماجرای سعید مرتضوی، باعث شرمساری است



رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: خیلی اوقات به خاطر تخلف، اساسنامه یک سازمان را تغییر می‌دهند، این موضوع باعث شرمساری است و ما حتماً جلوی این کار می‌ایستیم.

به گزارش انتخاب ؛ مصطفی پورمحمدی با بیان اینکه‌ از نظر قوانین نظارتی چیزی کم نداریم، گفت: اما اگر صد نگهبان هم برای افراد بی‌توجه گمارده شود، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

وی تصریح کرد: هم در خود دستگاه‌ها و خارج از دستگاه‌ها دفاتر نظارتی زیادی وجود دارد، باید اراده شود که کار نظارت انجام گرفته و به آن عمل شود.

پورمحمدی اظهار کرد: این موضوع مهم است که خوشبختانه دارد اتفاق می‌افتد، البته عده‌ای هنوز مقاومت می‌کنند که ان‌شاء‌الله این مقاومت‌ها شکسته خواهد شد.

وی افزود:الحمدالله در کشور یک فضای نظارت‌پذیری، پذیرش اصول، قانون‌پذیری در حال تقویت است، خیلی از جاها کشور از بی‌نظمی و بی‌قانونی ضربه می‌بیند، خیلی اوقات به خاطر تخلف، اساسنامه یک سازمان را تغییر می‌دهند، این موضوع باعث شرمساری است و ما حتما جلوی این کار می‌ایستیم.

پورمحمدی گفت: در زمینه نظارت همگانی باید تمام بخش‌های نظارتی حکومتُ چه درون دستگاهی و چه برون دستگاهی فعال شوند، اینکه نهادهای نظارتی درون دستگاهی با هم جمع شده و هماهنگ عمل کنند بسیار خوب است.

وی با اشاره به تأثیر تشکل‌های مردم‌نهاد درباره نظارت همگانی اظهار کرد: این تشکل‌ها و مجموعه‌های غیر دولتی ظرفیت خوبی هستند، از نظر جامعه‌شناسی سیاسی نیز موضوع مهمی است.

Donnerstag, 20. September 2012

اقتصاد ایران سیاست مبهم بانک مرکزی برای تامین ارز صنایع دارویی



بانک مرکزی ایران در آخرین اطلاعیه خود اعلام کرد کالاهای اساسی اولویت اول و دوم مشمول دریافت ارز دولتی می‌شوند. دارو در شمار این کالاها است. قبلا رسانه‌ها اعلام کرده بودند که کالاهای اولویت دوم مشمول ارز دولتی نمی‌شوند.
خبرگزاری‌ها و بسیاری از رسانه‌های داخلی پیش از ظهر چهارشنبه (۱۹ سپتامبر، ۲۹ آگوست) اعلام کردند که بانک مرکزی ایران با صدور بخشنامه‌ای به بانک‌های عامل دستور داده است تا تعیین ضوابط جدید از تامین دلار ۱۲۲۶ تومانی حتی برای کالاها و خدمات اولویت یک خودداری ورزند.
در این بخشنامه اعلام شده بود که ارز دولتی برپایه دلار ۱۲۲۶ تومانی پس از تصویب ضوابط تازه، تنها برای کالاهای اولویت یک تامین خواهد شد. جو، دانه سویا، ذرت، کنجاله، روغن خام، شکرخام، شیرخشک صنعتی، گوشت مرغ و گوشت قرمز در شمار کالاهای اولویت یک هستند.
نرخ جدید برای کالاهای اولویت ۲ تا ۵
رسانه‌های داخلی همچنین گزارش داده بودند که بانک مرکزی برای کالاهای اولویت دو تا پنج نرخ دیگری تعیین می‌کند که به زودی اعلام خواهد شد. واردکنندگان کالاها و خدمات اولویت ۶ تا ۱۰ به‌طور کلی از دریافت دلار دولتی چه با نرخ ۱۲۲۶ تومانی و چه با نرخ جدیدی که هنوز اعلام نشده است محروم خواهند شد.
۲۴۱۰ تومان برابر با یک دلار آمریکا
۲۴۱۰ تومان برابر با یک دلار آمریکا
بعد از ظهر چهارشنبه ساعاتی پس از پخش خبر قطع ارز دولتی برای کالاهای اولویت دوم تا دهم، بانک مرکزی با صدور اطلاعیه جدیدی این خبر را تکذیب کرد. در این اطلاعیه اعلام شده است که "کالاهای اساسی اولویت‌های اول و دوم" کماکان به نرخ مرجع از سوی بانک‌ مرکزی جمهوری اسلامی ایران تامین می‌گردد و به‌زودی تامین ارز مورد نیاز بخش تولید و صنعت نیز از محل منابع درآمدهای نفتی و صندوق توسعه قابل تامین می‌باشد.
بانک مرکزی در اطلاعیه خود افزود که این تصمیم در جهت اجرائي کردن توافق مشترک دولت و مجلس برای سامان‌دهی بازار ارز اتخاذ شده است.
همزمان، سید شمس‌الدین حسینی سخنگوی اقتصادی دولت ضمن اعلام جزئيات "بسته جدید ارزی" دولت اعلام کرد که براساس این طرح بانک‌مرکزی، صندوق توسعه ملی، شرکت‌های تابع وزارت نفت و آن‌هایی که مشمول بند ۲۷ قانون بودجه سال ۹۱ هستند عرضه‌کنندگان ارز خارجی خواهند بود و واردکنندگان کالا با اولویت‌های ۳ تا ۵ همراه با مسافران سفرهای خارجی به عنوان "متقاضیان عرض" شناخته خواهند شد.
حسینی افزود که عرضه‌کنندگان و متقاضیان ارز در آینده معاملات خود را از طریق سیستم بانکی کشور انجام خواهند داد. به گفته وزیر اقتصاد قرار است بانک مرکزی به‌زودی بانک‌های عامل و شعب منتخب برای مبادلات ارزی را معرفی کند و صرافی‌ها نیز خواهند توانست در انتقال ارز با بانک‌های معینی همکاری داشته باشند.
پس از آن‌که اعلام شد بانک مرکزی تامین ارز دولتی برای کالاهای اساسی اولویت دوم تا دهم را قطع می‌کند، رسانه‌های داخلی نوشتند که سیاست نرخ‌گذاری جدید بانک مرکزی، سبب افزایش شدید قیمت دارو و خدمات پزشکی خواهد شد که هم‌اکنون نیز با نرخ‌هایی خارج از تحمل مردم در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.
واردات حیوانات زنده، بذر کشاورزی، گاو شیرده، جوجه یک روزه، دانه کتان، سموم و بسیاری دیگر از نیازهای دامداری و کشاورزی ایران در اولویت سوم قرار دارند. حتی با توجه به اطلاعیه تازه بانک مرکزی روشن است که تامین این بخش از نیازهای بازار ایران از طریق پرداخت ارز دولتی پشتیبانی نخواهد شد. این امر سبب بحرانی بزرگ در صنایع کشاورزی و دامپروری می‌شود که هم‌اکنون نیز با مشکلاتی کم سابقه دست به گریبان هستند.
بن‌بست واردکنندگان کالا
سیاست ارزی تازه بانک مرکزی واردکنندگان کالاهای مورد نیاز ایران را با بن‌بست روبرو می‌کند. صدها قلم از کالاهای مصرفی و صنعتی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند، در اولویت‌های ششم تا دهم قرار می‌گیرند که اصولا از دریافت ارز دولتی محروم می‌شوند.
واردکنندگان کالاهای اولویت ششم تا دهم باید ارز مورد نیاز خود را به قیمت آزاد تامین کنند. روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور نرخ یک دلار آمریکایی در بازار آزاد به ۲ هزار و ۴۲۰ تومان و نرخ یورو به ۳ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی و سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرده است که کمیته‌ای با مسئولیت بانک مرکزی تشکیل می‌شود و "به‌طور پیوسته شرایط بازار ارز را رصد خواهد کرد".
وعده پشتیبانی از بخش تولید
همزمان با صدور بخشنامه بانک مرکزی و اطلاعیه تکمیلی این نهاد، محمود دودانگه عضو هیئت مدیره صندوق توسعه ملی اعلام کرده است که این صندوق دو میلیارد دلارد دیگر از ذخائر خود را به تقویت بخش تولید اختصاص داده است.
دودانگه ادعا کرده است که این دو میلیارد دلار علاوه بر ۱۰ میلیارد دلاری است که پیش‌تر از منابع صندوق ذخیره ملی در اختیار بخش تولید قرار گرفته است. اما بسیاری از مدیران می‌گویند که دولت از پرداخت سهم آن‌ها از درآمد هدفمندی یارانه‌ها خودداری کرده است.
در چارچوب قانون هدفمندی یارانه‌ها که در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسید، دولت موظف شده بود ۳۰ درصد از درآمد ناشی از اجرای این قانون را برای تقویت تولید داخلی در اختیار صنایع تولیدی قرار دهد. اما این تعهد تاکنون انجام نشده است.
برداشت‌های غیرقانونی از صندوق توسعه ملی
صندوق توسعه ملی در زمان محمد خاتمی تاسیس شد. قرار بود درآمدهای مازاد ناشی از افزایش بهای نفت در این صندوق ذخیره و بخشی از آن صرف تقویت بخش خصوصی شود.
دولت احمدی‌نژاد، در هفت سال اخیر ۴۷ درصد از درآمد نفت تاریخ ایران را کسب کرده است. با این همه متهم به برداشت‌های غیرقانونی از صندوق توسعه ملی است. در آخرین مورد، رستم قاسمی وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ۱۴ میلیارد دلار از ذخائر این صندوق در اختیار وزارت‌خانه تحت سرپرستی او قرار می‌گیرد.
درآمدهای وزارت نفت جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر به‌طور عمده صرف عقد قراردادهایی با شرکت‌های تحت مدیریت سپاه پاسداران شده است. اما صنایع نفت و گاز نوسازی نشده‌اند و طرح‌های بهره‌برداری از میدان پارس جنوبی و عسلویه نیز تحقق نیافته‌اند.
الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی: بمب ارزی دولت، مثل بمب عباس میرزا داخل کشور را منفجر کرد
الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی: بمب ارزی دولت، مثل بمب عباس میرزا داخل کشور را منفجر کرد
"بمبی که در دست دولت منفجر شذ"
محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی نژاد که از سوی نمایندگان مجلس به رهبری شبکه فساد معروف به "حلقه خیابان فاطمی" متهم شده است، سال گذشته پیش از آن که بحران ارزی ایران اوج بگیرد اعلام کرده بود که دولت با یک بمب ارزی این بحران را حل خواهد کرد.
این بمب ارزی در واقع تعیین نرخ ۱۲۲۶ تومان برای دلار بود که مشکل را حل نکرد. همزمان با اعلام این نرخ، دولت کسانی را که دارای ارز خارجی ثبت نشده بودند، «قاچاقچی» نامید و تهدید به تعقیب کرد. این تهدید نیز هرگز عملی نشد.
الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی، در نشست روز یکشنبه ۲۶ شهریور مجلس خواستار طرح سوال از حسینی وزیر اقتصاد دولت در این مورد شد. وی خطاب به معاون اول احمدی‌نژاد گفت: «بمب شما به‌سان بمب عباس میرزا در داخل کشور ترکیده است.»
معروف است که عباس‌میرزا در جنگ ایران و روسیه دستور ساخت بمبی را داد تا آن را به سمت کرملین پرتاب کند. یک حلبی ساز داوطلب ساختن بمب شد. اما بمب هنگام تلاش برای پرتاب در محل منفجر شد و عده‌ای از نظامیان ایرانی را کشت.