علی اخوان پور:
عابدینی در پرونده مرگ ستار بهشتی درباره آثار شکنجه روی بدن این وبلاگنویس شهادت داده بود. پس از این شهادت وی روز پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۱ به زندان اهواز تبعید شد اما با دستور دادستانی تهران دوباره به زندان اوین برگردانده شد.
پیشتر ۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین طی نامهای با اعتراض به انتقال ابوالفضل عابدینی به زندان اهواز گفته بودند این زندانی سیاسی "مطلعترین" فرد از شکنجه ستار بهشتی است.
مخالفان حکومت ایران میگویند ستار بهشتی بر اثر شکنجه "به قتل رسیده" اما روز گذشته رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت از نظر این سازمان ستار بهشتی بر اثر مرگ طبیعی جان خود را از دست داده است.
ستار بهشتی، ۳۵ ساله، کارگری بود که در مورد نقض حقوق بشر در ایران وبلاگ مینوشت. وی ۹ آبانماه جاری در منزلش در رباط کریم در نزدیکی تهران بازداشت شد. در روز ۱۶ آبان مقامات با خانواده او تماس گرفته و آنها را از مرگش در زمان بازداشت مطلع کردند، بدون آنکه اطلاعات دیگری ارائه کنند.
پیشتر ۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین طی نامهای با اعتراض به انتقال ابوالفضل عابدینی به زندان اهواز گفته بودند این زندانی سیاسی "مطلعترین" فرد از شکنجه ستار بهشتی است
در همین حال اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران گفته است: "علاالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نامهای برای من نوشت که مهدی دواتگری را در آن بهعنوان نماینده این کمیسیون برای بازدید از بازداشتگاه ستار بهشتی اعلام کرد که من دستور همکاری با مجلس را صادر کردم."
احمدیمقدم درباره برخورد با عاملان مرگ ستار بهشتی گفت: "هنوز در مرحله تحقیقات قرار داریم و اول باید اصل مسئله روشن شود."
هفته گذشته برخی منابع خبری گفته بودند دستکم هفت نفر از بازجویان و عاملان پرونده ستار بهشتی بازداشت شده اند که برای شماری از آنها قرار وثیقه صادر شده است.
همچنین نجفقلی حبیبی، رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: "انتظار داریم قوه قضائیه برای حفاظت از حیثیت کشور با مسئله فوت ستار بهشتی با جدیت برخورد کند و ضروری است تا به همه افرادی که مسئولیت بازجویی را در قوه قضائیه و نیروی انتظامی برعهده دارند در این رابطه تذکرات جدی داده شود."
به گفته وی "گلایه دیگری که مطرح میشود این است که اگر در مورد مسئله کهریزک با جدیت برخورد میشد هماکنون شاهد چنین وقایعی نبودیم."
تاکنون دو گروه از زندانیان سیاسی زندان اوین که یک روز را با ستار بهشتی سر کرده بودند با انتشار بیانیههایی شهادت دادهاند که آثار شکنجههای شدید را بر پیکر او دیدهاند.
اما رئیس سازمان پزشکی قانونی ایران در مورد کبودیهای روی بدن ستار بهشتی گفت: "ممکن است کبودیهایی روی بدن او بر اثر ضرب و شتم باشد اما این کبودیها نمیتوانند عامل مرگ باشند."
پیش از این نیز برخی مقامات جمهوری اسلامی بر احتمال "غیرعمد بودن" مرگ ستار بهشتی و یا "مرگ طبیعی" وی تأکید کرده و حتی جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مسئول مرگ این وبلاگنویس را مخالفان حکومت دانسته بود.
مرگ ستار بهشتی بازتاب گستردهای در جهان یافت. سازمان عفو بینالملل در بیانیهای کشته شدن ستار بهشتی را بر اثر شکنجه بسیار محتمل دانست و خواستار تحقیق مستقل در مورد سرنوشت وی شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز ضمن ابراز تأسف از خبر درگذشت این وبنگار زندانی، در بیانیهای نوشت: "به نظر میرسد وی بر اثر اعمال خشونت به هنگام بازجویی به قتل رسیده باشد."
همچنین فرانسه، بریتانیا و آمریکا بهشکل جداگانه کشته شدن ستار بهشتی در زندان را محکوم کرده و خواهان روشن شدن تمامی ماجرا و رسیدگی به آن شدند.