درباره من سلام به همهٔ خوانندگان محترم: نظر به اینکه وبلاگ قبلی من:"نگاه من نگاه" برای هموطنان مقیم

Samstag, 9. Februar 2013

بی‌ خبری از روزنامه نگاران بازداشت شده



علی‌ اخوان پور:
خانواده ۱۵ روزنامه‌نگاری که اخیرا بازداشت شده‌اند برای ملاقات به زندان اوین رفته‌اند اما مسئولان زندان به آن‌ها اعلام کرده‌اند روزنامه‌نگاران بازداشت شده ممنوع‌الملاقات هستند.
 
مسئولان زندان اوین به خانواده ۱۵ روزنامه‌نگاری که اخیرا در ایران بازداشت شده‌اند، اجازه ملاقات با آن‌ها در زندان را نداده‌اند.

به گزارش سایت "کلمه"، ممنوع الملاقات بودن این ۱۵ روزنامه‌نگار، پنج‌شنبه ۱۹ بهمن به خانواده آنان اعلام شده که برای ملاقات به زندان اوین رفته بودند.

طبق این گزارش، بازپرس پرونده پیش‌تر اعلام کرده بود روزنامه‌نگاران بازداشت شده، ممنوع الملاقات نیستند.

کلمه می‌نویسد که بی خبری خانواده‌ها از وضعیت روزنامه‌نگاران بازداشت شده باعث نگرانی آن‌ها شده است. این در شرایطی است که اتهام روزنامه‌نگاران بازداشت شده در هیچ دادگاهی بررسی و اثبات نشده است.

یک هفته پس از دستگیری ۱۶ روزنامه‌نگار ایرانی، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۱ بهمن با صدور اطلاعیه‌ای جزئیات دستگیری‌ها را تشریح کرد.

در این اطلاعیه از بازداشت‌های اخیر روزنامه‌نگاران به عنوان بخشی از عملیات "کشف یکی از بزرگترین شبکه‌های رسانه‌ای" یاد شد. وزارت اطلاعات ایران "بی‌بی‌سی و چند دولت غربی" را متهم به سازماندهی این "شبکه" کرده است. این اتهام از سوی بی‌بی‌سی رد شده است.

علی مطهری: کنترل انتخابات توسط حکومت دلیل بازداشت روزنامه‌نگاران است
 
علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه ۱۹ بهمن در گفت‌وگو با روزنامه‌ بهار با بیان این‌که در بیانیه‌های وزارت اطلاعات دلیل موجهی برای بازداشت این روزنامه‌نگاران وجود ندارد، اعلام کرد: «اعلام اسامی این افراد و اتهام‌زنی به آنان با وجود اینکه هنوز جرمی ثابت نشده، حرکتی بر خلاف قانون است.»
 
مطهری در این گفت‌و‌گو با انتقاد از نحوه‌ بازداشت روزنامه‌نگاران ادامه داد: «همه‌ این روزنامه‌نگاران قاعدتا با یک احضار خودشان به وزارت اطلاعات مراجعه می‌کردند و نیاز به ورود به تحریریه‌‌ روزنامه‌ها نبود.»
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره دلیل اصلی بازداشت اخیر روزنامه‌نگاران گفته است: «من فکر می‌کنم چون در آستانه‌ انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم بخشی از حکومت می‌خواهد انتخابات را کنترل کند.»
 
پیش‌تر سازمان گزارشگران بدون مرز در دواطلاعیه جداگانه روز یک‌شنبه ۸ بهمن را که بسیاری از روزنگاران در تحریریه روزنامه‌ها بازداتش شدند، "یک‌شنبه سیاه" خواند. رضا معینی مسئول بخش ایران سازمان "گزارشگران بدون مرز" درباره اطلاعیه دوم این سازمان به دویچه وله گفت: «در اطلاعیه دوم تاکید کرده‌ایم اتهاماتی مانند همکاری با رسانه‌های ضدانقلاب که توسط سایت‌های رسمی وابسته به نهاد‌های امنیتی، درباره خبرنگاران بازداشت شده منتشر شده، اتهاماتی واهی هستند.»
 
جواد دلیری (سردبیر روزنامه اعتماد)، نسرین تخیری (دبیر اجتماعی روزنامه اعتماد)، ساسان آقایی (دبیر گروه بین‌الملل روزنامه اعتماد)، پژمان موسوی (دبیر رسانه روزنامه بهار)، امیلی امرایی (خبرنگار فرهنگ و هنر روزنامه بهار)، پوریا عالمی (طنز نویس روزنامه شرق)، نرگس جودکی (دبیر اجتماعی روزنامه آرمان)، اکبر منتجبی (دبیراجرایی و سیاسی هفته‌نامه آسمان)، حسین یاغچی (دبیر ادبیات هفته‌نامه آسمان)، صبا آذرپیک (خبرنگار سابق روزنامه اعتماد)، کیوان مهرگان (دبیر سیاسی روزنامه توقیف شده روزگار)، سلیمان محمدی (دبیر سرویس حوادث روزنامه بهار)، میلاد فدایی اصل (دبیر سرویس سیاسی خبرگزاری ایلنا)، فاطمه ساغرچی (سایت جماران) و ریحانه طباطبایی (روزنامه بهار) ۱۵ روزنامه‌نگار بازداشت شده اخیر هستند.
 
مطهره شفیعی، دبیر سرویس سیاسی روزنامه آرمان و علی دهقان دبیر سرویس اقتصادی روزنامه بهار تنها روزنامه‌نگارانی هستند که پس از بازداشت‌های اخیر، آزاد شده‌اند.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen